Herkes Kendi Mobilya Boyasını Övüyor! Peki Kime Güveneceksiniz?

Mobilya Boyaları Hakkında Bilmedikleriniz! 

Mobilya boyamak, onu baştan tasarlayıp en uygun maliyetle yenileme yapılabilecek en keyifli bir iş. Ama bu işe kalkışanların büyük bir çoğunluğu başarışız oldu.

Peki neden?

Birincisi uygulama hatası

Önce çuvaldızı bize batırayım, sonra markalarada batıracağım merak etmeyin 😊 Markanı seçtin, mobilyanı boyamak istiyorsun, bu işi ilk defa yapacaksın diyelim, markanın önerdiği kullanma talimatlarına uydun mu? Ya da en önemlisi bu talimatları bildiğin halde uymadın mı? Çünkü bilerek uymadıysan boyadan mucize beklemek, kırmızı kar yağdırmak kadar imkansız! 

Daha önce "Mobilya Boyamada Başarılı Olmanızı Engelleyen 9 Neden" yazımı yazmıştım, lütfen önce bunu oku sonra tekrar bu makaleye gelebilirsin. 

En iyi mobilya boyası
Mobilya Boyaları Hakkında Bilmedikleriniz 


Şimdi diyeceksiniz ki, "ben ne dedilerse yaptım, hatta bir danışmandan yardım aldım". 

O zaman size sorularım var;

 ➖Danışmanlık aldığınız kişi bu işte ne kadar usta? 
➖ Bu işi kaç yıldır yapıyor? 
➖ Link bayisi olduğu boya markasını her alanda test etmiş mi? 
➖ İşin gerçekten uzmanı mı? 
➖ Linkten para kazansın diye, size fazladan malzeme aldırdı mı? 
➖ Daha önce boyadığı ve üzerinden en az bir yıl geçmiş, başarılı olduğu ürünleri var mı? 
➖ Soru sorduğunuzda yeterince bilgili cevaplar veriyor mu? 
➖ Ön işlem yapılmadan boyanamaz yüzeyleri size boyattırdı mı? 

Kısaca maalesef ve maalesef çok üzülerek söylüyorum ki, her boya yapan ve linki olan danışman olamaz hatta uzman hiç olamaz! 


Danışman hatası yüzünden aldığım mesajlar doğrultusunda yazıyorum bunları, bana atılan ekran görüntülerini tabi ki paylaşmayacağım ama rica ediyorum danışmanlık yapacaksanız her gün kendinizi geliştirin ve bilmediğiniz bir konu hakkında bilgi vermeyin. 

Paslı yüzeye direkt boya uygula bişey olmaz, diyen mi ararsınız, fazladan bolca boya malzeme aldıran mı, kendi eksik bilgileri yüzünden sorun çıktığında sorumluluk üstlenmek yerine, uygulama hatasıdır diyen mi ararsınız, her şey var.. 


Evet kabul ediyorum uygulama hatası diye bir gerçek var, peki bunda hiç mi danışan ve markanın suçu yok! 

Tabi ki var! 

Her önüne gelen boyacı oldu, iki mobilya boyayan uzman oldu, hatta bu işte uzmanlaşmadan atölye açanlar bile oldu. Eğer bu işin bir Üniversitesi olsaydı iddia ediyorum %70'i sınıfta kalırdı. Kontrol edilemez bir sistem olduğu için evini boyayanlar başarısız sonuç alınca Google' da "şikayet var" listelerini doldurdular. 

Maalesef ki bunda markaların büyük bir payı var, çünkü her isteyene link verdiler, bu işte uzmanlıkları sorgulanmadı bile, ava çıkar gibi size boyalarının linkini ve bundan komisyon kazanabileceğinizi söylediler.

 Neden mi? Çünkü "Bedava sirke, baldan tatlıdır" 

Sizin üzerinizden bedava reklam yaptılar, siz her yeni ürün boyayıp paylaştığınızda o markayı etiketlediniz. Sırf sizin linkten boya alsınlar diye, saatlerce hatta günlerce o kişiye uygulamada yardımcı oldunuz. Bunun karşılığında elinize sadece %15 komisyon geçti. Şimdi soruyorum size bu işe emek veren sizsiniz, peki kazanan kim? 

Bu sisteme karşı değilim, eğer iki tarafın da menfaatini karşılıyorsa neden olmasın, ama bir gerçek var ki bu sistemden hatrı sayılır bir para kazanmanız için, çok takipçili bir sayfanız ve günde onlarca danışanınız olması lazım.. 

Bir düşünün şöyle, bir danışan mutfağını boyucak sizden danışmanlık almak istiyor, boya ve malzemeler 500₺ tuttuğunu farz edelim. Bu paranın %15 yani 75₺ sizin kazancınız. Gece gündüz bu kişi ile ilgilenmek uygulamayı öğretmek, sürekli whatsappta online olmak sizin göreviniz. Eğer danışanlar sizin kapınızda kuyruk olmamışsa ve herkes ile yeterince hata yapmadan ilgilenebilecek gücünüz varsa, kazanç da sizi tatmin ediyorsa ona bir şey diyemem..  Markalar bu sistem sayesinde milyonlarca para kazandılar ve bu paraların bir kısmını sizin sayenizde kazandılar. Sizi emeğinizi düşünen bir sistem için de olun yoksa da kendi yolunuzu çizin diye tavsiye edebilirim. Dediğim gibi eğer kazanç sizi tatmin ediyorsa devam etmenizde bir sakınca yok, sadece gerçekten bu işte uzman olmaya, tecrübeli olmaya gayret edin, gayret edin ki, danışanlarınız sizden memnun ayrılsınlar..  

Çok iyi düşünün iyi karar verin derim, bu iş saadet zinciri gibi ya kazanırsınız ya elinize bir şey geçmez. Bin kişilik bir sayfanız varsa sizin linkinizden boya alacaklar diye beklemek zor ama tabi ekstra evlere dönüşüme giderek bu kazancı artırabilirsiniz. Bazı markalar zamanla daha doğrusu sizin sipariş geçme kotanıza göre komisyon artırıyorlar. Kimileri bu sistemden çok para kazanırken kimileri de sinek avlıyor. Takipçi sayınızla ve çok çalışıp üretmekten başka şansınız kalmıyor. 


Bir de bu sistemin başka ve karlı bir yüzü var. Markalar ile iş birliği yapmak! Markalar size gelecek onların boyası ile proje yapmanızı isteyecek ve siz komisyon değil hatrı sayılır bir kazanç elde edeceksiniz. Kısaca İnfluencer diyebiliriz. Bu sizin ve sayfanızın başarısı ve takipçi sayınız, etkileşim oranınızla ile ilgili olsa da, çok çalışır ve sabırlı olursanız neden siz de yapamayasınız ki! Takipçi sayısının altını çizmek istiyorum, gerçek olması çok önemli çünkü bunu markalar anlar, hatta ajansların bunu ölçmek için kullandığı ayrı bir sistem ve yazılımları var, yani kimseyi kandıramazsınız. 

Bu iki yöntemde de temelde yatan şey, çok çalışmak, vizyonu olan güvenilir bir imaj çizmek ile ilgili, e çok çalışacaksam ben de bir iki yıl sabrederim, belirli bir niş üzerinden devam ederim, kaliteli videolar çekerim, iyi ve son derece profesyonel içerik üretir influencer olurum, sadece bir markaya bağlı değil, tüm markalara kapımı açarım daha fazla kazanırım diyebilirsiniz.. 


Birincisi uygulama hatası dedik, danışandan, danışmana, link sistemine kadar ele aldık 😊 Şimdi ikincisine geçelim.. 

İkincisi ise, markaların büyük iddiaları 

Boya sektöründe o kadar büyük bir pazar var ki haliyle bu sektörde iddialı olmak zorundasınız. Peki bu iddiaları %100 karşılayabiliyor ve kullanıcı memnuniyeti sunabiliyorlar mı? 

Bu sektörde ismini duyduğumuz her marka gerçekten başarılı mı? 

Onlar %100 başarılı ise, o zaman niye mobilya boyamada ya da ıslak zemin boyamada olumsuz kullanıcı yorumları var. 

Tek suçlu uygulayan kişi de mi? Uygulama hatası deyince marka kendini aklamış mı oluyor? 

Tabi ki değil! 


Bildiğim ama buraya açıkça yazamayacağım çok detaylar olsa da bazı gerçekleri görmenizi sağlayacağım. 

İşini hakkı ile yapan kaliteli boyalardan tutun da, fason boya üretip Türkiye'nin en iyisi olduğunu iddia eden garip bir sektör burası:) 

Bir kere şunu iyi bilelim "hobi boyası" ile "profesyonel dönüşüm boyası" aynı şey değildir. Bunu ikiye ayırmakta fayda var, dekoratif boyamada kullandıklarımız hobi boyası kategorisine girer. Fakat büyük profesyonel işlerde devreye endüstriyel su bazlı dönüşüm boyaları girer. 

Daha doğrusu şöyle anlatayım, piyasada zaten yıllarca endüstriyel ürünleri hizmet veren büyük markalar, baktı gördü ki kadınlar bu işte çığır aştı, ustaların işini elinden aldı, pazar gitgide büyüyor, dolayısıyla fark ettiyseniz son iki yılda duvar boyaları ya da endüstriyel alanda hizmet veren markaların bir çoğu mobilya dönüşüm boyası ile pazarın içine girmiş oldular. 

Bu aslında çok iyi haber tabi ki, çünkü Türkiye'de boya sektörü iki büyük marka tarafından ikiye bölünmüştü, hobi alanında en çok kullanılan, halkın en çok bildiği ve kullandığı iki marka vardı. Kullanıcılar bile o'cu, bu'cu diye ayrılıp, herkes birbirinin markasını karalar olmuştu. Halbuki neredeyse kullandıkları ham madde aynıydı:) 

Böylece endüstriyel alanda hizmet veren markalar, mobilya boyası ürütmeye başlayınca ortalık renklenmiş oldu 😊 Onların da iddiası biz bu işin babasıyız zaten, en iyi mobilya boyasını biz yaparız dediler :) Ve yaptılar da, çok iyi ürünler sunan da oldu, fiyasko ürünler de oldu. 

Çok da iyi oldu, neden biliyor musunuz? Çünkü hem rakip çoğaldı, hem de daha iyisini tanımış, test etmiş olduk. Biz boyacılar şunu fark ettik "demek ki daha iyisi yapılabiliyormuş" evet, daha iyilerini keşfettikçe ve artık eskisi gibi mobilya yenilemek zulüm olmaktan çıkmışsa, demek ki daha iyisi oluyormuş diyebildik. 

Benim "Mutfak Nasıl Boyanır" yazım var biliyorsunuz, o kadar çok okundu ki, bunu yazdığım için yüzlerce teşekkür aldım. Ama o yazım çok eski ve işin çok detaylısı, bıtbıtlısı, en yorucu kısmı, şimdi yeni ürünler ile artık o kadar eziyetli değil bu iş. Düşünsenize kat arası zımpara yok, vernik atma derdi yok, benim gittiğim projeler haftalarca sürüyordu, ben uygulama tekniklerim ile işi profesyonelce yapmaya çalışıyordum şimdi yeni nesil boyalar pro özelliği ile geliyor, senin emeğini ve zamanını büyük ölçüde minimuma indirmiş oluyor. 

Yeni bir marka çıktı mı, onu deneyip gözlemlemek için benim kadar heyecan duyan biri varmıdır bilmiyorum 😊 Bu Blog'da ya da instagram sayfamda benden ismini duymadığınız bir marka varsa, çok açık ve net söylüyorum, ya beğenmemişimdir ya da henüz test etmemişimdir. 

Markaların dedikodusunu yapıyoruz madem, isim vermeden devam edeyim:) Örneğin siz hiç iki ayrı markanın, aslında aynı boya ama etiketi farklı olduğunu hiç duydunuz mu? 

Şöyle anlatayım diyelim benim kendi bünyemde ürettiğim bir boyam var, kendi markasını oluşturmak isteyen X bir kişi geliyor, aynı boyayı ona da yapıyorum ama ambalaj farklı, etiketi farklı, yani buna fason üretim deniliyor. Kısacası bir üretici firmanın bir başka markaya o marka adına ürün üretmesidir. 

Bu sadece Türkiye'de yok, Zara bile Türkiye dahil bir çok ülkede ürünlerini fason yaptırıyor. 

Buraya kadar bir sorun yok, işin ilginç kısmı size sunulan yanıltıcı algıda, sadece gördüğünüz duyduğunuz şeylere inanmak istiyorsunuz, marka en iyisi benim diye size güven aşıladığında, siz bu samimiyete inanmak istiyorsunuz, üstelik boyasının içeriğindeki değerlere baktığımızda, piyasanın en kötüsü olduğu halde... 

Bir takipçim şöyle yazmıştı, "X markayı kullandım çok berbat ama 'Y' marka denedim muhteşem"  bilmediği şey, ikisininde aslında aynı boya olması🤓. Aynı üretici firmadan çıkan birebir aynı boya.. 

Peki neden 'Y' markadan memnun kaldı? Bunun tek bir açıklaması var, "ikna olmuş" yani Y markası demek ki malını çok iyi pazarlamış, müşterisine güven vermiş, samimiyet kurmuş, en iyisi olduğuna ikna etmiş. Siz bu güveni aldıktan sonra boya soyulsa dahi "galiba ben uygulama hatası yaptım, yoksa boya mükemmel" diye düşünürsünüz. 

Bir ürünün/markanın çok popüler olması, o ürünü kusursuz ya da mükemmel yapmaz! 



Genelde herkes taraf tutmayı, bir yere bağlı, ait olmayı seviyor. Ya da alıştığımız ve devamlı kullandığımız bir üründen kolay kolay vazgeçemiyoruz. Böyle olunca da daha iyisini daha kalitesiyle tanışma şansınızı yitirmiş olıyorsunuz. Ben işin objektif bakan tarafındayım, yeni olana şans vermeyi denemeyi seviyorum, bu da beni tecrübeli yorumcu yapıyor aslında, denemeseydim bu makaleyi yazamazdım değil mi? 😊

Bu blog'da bir değil bir çok markaların tanıtım makalelerini göreceksiniz, bu siz de kafa karışıklığı değil aksine karar vermenizi kolaylaştırır. Kullanım alanlarına, uygulama detaylarına, fiyatlarına, renk paletlerine ve size sunduğu kolaylıklarına bakarak bir çok noktada karşılaştırma yapma olanağı sunar. Tabi ki size tavsiye edebileceğim kadar iyi olan ürünleri burada göreceğinizin garantisini verebilirim. 


Konuyu toparlayacak olursam eğer, siz bir üründe karar vereceğiniz zaman, popülerliğe değil ürünün işlevselliğine bakın derim. 

Buna bir örnek vereyim hemen, bir takipçim atölye açmak istiyor ve bana 'X' bir markanın bayiliğini almak istediğini, benim ne düşündüğümü sormuştu. Ben de ona, o markayı kullandın mı? diye sordum. Cevabı "hayır" oldu. Nasıl yani hiç denemediğin bir markaya servet harcayıp bayiliğini mi alacaksın dedim! Verdiği cevap ise, "çok popüler herkes onu kullanıyor" , demişti.. 

Çok ironik bir örnek olacak ama bu şuna benziyor, Amerikalı seri katil Ted Bundy hikayesini bilen vardır, adamın o kadar güzel diksiyonu ve ikna edebilme daha doğrusu manipüle etme yeteneği vardı ki, yıllarca kimse onun katil olduğunu anlayamamıştı. Kısaca zaten sadece boya sektörü değil her alanda tüm ürünler markalar, reklamlar tüketiciyi manipülasyon üzerine kurdukları bir algı ile yönetirler. Gözlerinizin dolduğu, neredeyse sizi ağlatacak olan Tv reklamlarını bir düşünün.. 

Dolayısıyla burada iş size düşüyor, beyninizin tartı mekanizmasını devreye sokun, bir kişiye, bir ürüne ya da bir markaya yatırım yapmadan önce onu aylarca gözlemleyin. O ürünü aylarca test edip, yeterince donanımlı bilgi yüklü olduğunuzda, o ürünün ileride sizin başınızı ağrıtmayacağınıza inandığınızda ve ileride müşterinize mahçup olmayacağınızı düşündüğünüz bir ürünün bayiliğini alabilirsiniz 😊

"Bu gözler neler gördü, bu kulaklar neler işitti" derler ya, şu piyasada sizin görmediklerinizi duymadıklarınızı biliyorum :) Kendimi sivri dilli magazin yazarı gibi hissediyorum, hadi hayırlısı 🙃 bu makalem bir çok kişiyi kızdaracak biliyorum ama siz korursunuz beni değil mi 🤓

Bir şeyi görmem için o anda olmama gerek yok, izlediğim canlı yayınlarda bile sizleri manipüle eden, gözünüzün içine baka baka kandırdıklarına şahit oluyorum. Mesela şöyle örnek vereyim, canlı yayında kendi markasını öven bunun testini yapan, kıvrak zekası ve muhteşem diksiyonu ile boyaya tırnak testi yaparken, boyanın kalktığını size çaktırmadan eliyle kapatan ve uzun süre elini oradan çekmediğini siz hiç fark etmemiş olabilirsiniz :) 

Boya tazeyken tırnak testi yapmak bana göre dünyanın en saçma şeyi ama neyse konumuz bu değil.. 

Bir insan size herhangi bir şeyi abartılı olarak sunuyor ve onun en iyisini olduğunu sürekli ispat etmeye çalışarak ikna etme yöntemlerini abartılı deniyorsa, aslında büyük bir ihtimalle söylediği sözler ile ilgili şüphe duyuyor veya bilinçli olarak size yalan söylüyordur


Kısaca sürekli kendini büyük öven, herhangi bir şeyi arşa çıkarana karşı daha tedbirli yaklaşmakta fayda var diyebilirim... 

Siz hiç sarrafın bağırdığını duydunuz mu? 
Kıymetli malı olanlar bağırmaz. 
Domatesci, biberci bağırır da kuyumcu bağırmaz. 
Eskici bağırır ama antikacı bağırmaz. 
İnsan bağırırken düşünemez. 
Düşünemeyenler ise hep kavga içindedir. 
Necip Fazıl KISAKÜREK


Şimdi bir de banyosunu boyayıp kabuk kabuk soyulan "şikayet var" da yüzlerce dertli insanın konusuna deyinelim. 

Üzgünüm ama size YALAN söylediler. 

Banyonu boya, üstüne taş vernik yap hiç bir şey olmaz dediler. Yüzlerce belki daha fazla kişi banyosunu boyadı ve sonuç hüsran oldu! 

Neden mi? 

Su bazlı bir taş vernikten mucize bekledik de ondan! 

Ha buz küpünü suya tut çözülsün, ha taş vernik, hiç bir farkı yok. 

Sadece siz değil yıllar evvel ben de düştüm o tongaya, o kadar inandım ki ürüne, müşteri projesinde kullandım. 7 yıldır ilgiliyim bu işe hatta dönüşüm boyaları yokken bildiğimiz solvent bazlı yağlı boyalar ile mobilya boyayan birisi olarak söylüyorum, ben bile inandıysam sizin inanmanız çok şaşılır bir durum değil.. 

Doğru ürünü bulana kadar ben hiç ıslak zemin projesi kabul etmedim, bu blog'da da hiç yer vermedim, çünkü emin olmadığım bir ürünü tavsiye etme günahına giremem:) 

Kısaca yıllar geçtikçe tecrübe yaşadık, olumsuzluklar beni usta yaptı ama saçlarıma aklar düştü 😁 

Sonra taş vernik popülerliğine leke sürülünce piyasaya çift kompenatlı sıvı camlar çıktı, çift kompenatlı olunca suya karşı dirençli oldu fakat bu defa da karışım ve sürüş kolaylığı sağlayamadı. Herkes kendi yapamadı, profesyonellik istedi vs. 
Bir de şöyle bir dedikodu döndü, bazı sıvı camlar bozuk çıkmaya başladı, satan kişiler benden alsaydın, trendyol'dan almasaydın dediler. Aynı markanın aynı ürünü nasıl bozuk çıkabilir? Burada bilmediğiniz iki detay var, ya o ürün ambalajı iyi muhafaza edilemedi, güneşe maruz kalması gibi, ya da o X marka ham maddesini değiştiirdi. Çünkü bu firmalar yeri geliyor ham madde sıkıntısı yaşıyorlar, yurt dışından yeterli ürün temin edemiyorlar ya da fiyat krizleri ile savaşıyorlar. Böyle oluncada yoğun ürün talebini karşılamak için daha ucuz benzer oranlara sahip ham madde alımı yapıyorlar. Sonuç olarak aynı markanın aynı ürünü neden kusurlu çıktı diye siz düşünürken, arka planda böyle olaylar dönebiliyor. Peki ürününün arkasında duran firmalar var mı? Hayır, neden dursunlar ki ellerinde onlarca palet ürün var, zarar ederler mi? İç piyasaya sürüyorlar hatalı ürünleri, kime denk gelirse artık.. 

Bir marka var daha önce iş birliği de yapmıştık birlikte, A'dan Z'ye her detayını incelikle düşünmüşler, ürünlerinin arkasında gerçekten duran ve yapıcı eleştiri olduğunda bunu kabul eden düzeltmek için elinden geleni yapan bir markaydı. Ben boyanın çok güzel olduğunu sadece bazı yüzeylerde sivri baloncukların oluştuğunu söylemiştim. Bu durum karşısında bunu inkar edip sizin uygulama hatanızdır demek yerine, biz de fark ettik bunu düzeltmek için çalışıyoruz, demişti. Böyle incelikler az bulunur ama  pozitif markalarda var tabi ki 🙂


Çok uzun oldu yaz yaz bitmiyor ne zaman yayınlarım bunu bilmiyorum, 3-4 gündür bu makaleye gidip gelip yazıyorum :) Yazacak çok şey varmış, frene basarak yazıyorum, sinirliyken başına geçmiyorum ki fren patlamasın😁

Peki Kime Güveneceksiniz? 

Şimdi, iyi hoş Beti ama biz mobilya ya da banyo boyamak için kime ya da hangi markaya güveneceğiz diyebilirsiniz. Yazdığım detaylar gözünüzü korkutmasın ya da hevesiniz kırılmasın, elbette güvenebileceğimiz bir çok marka var. Yeni markalara ya da hiç kullanmadığın bir ürüne şans vermek biliyorum kolay değil, bu hem para hem de zaman kaybı demek. 

Bunun için size 2 şey tavsiye edebilirim

1- Deneyimlemek
2- Güvendiğiniz tarafsız birinden tavsiye almak 

1- Deneyimlemek 

Markanın en küçük boyunu satın alarak boyayı her açıdan test edebilirsiniz. Tam anlamıyla test etmek için , minimum 1 ay, maksimum 3 ay geçmesi gerekir, çünkü boya bazen bir ay geçtikten sonra gerçek yüzünü gösterir :) Boyayı her açıdan test etmeniz lazım, özellikle ilk etapta kıvamı, sürüş kolaylığı, homojen dağılması ve iz bırakmaması gibi. Kıvam çok önemli, üstelik bu vernik gerektirmeyen bir boya ise daha önemli, çünkü içine su ekleyemezsiniz ve koyu olursa da rahat sürüp boyayı toparlayamazsınız. O kadar çok boyayı test ettim ki emin olun ilk aşamada kıvam ve uygulama kolaylığı çok önemli, neticede herkes biz gibi profesyonel değil, o yüzden boya size acemi rahatlığı vermeli, profesyonel ile acemi arasındaki farkı kapatmalı :) 

İkinci etapta ise, boyanın tutunması, kapatıcılık, kuruduktan sonra verdiği pürüzsüzlük ve tabi ki darbelere, çizilmelere karşı dayanıklı olması. Ayrıca temizlik sırasında bezin yüzeyde rahat kayması, kir tutmaması ve lekelerin kolaylıkla çıkabilmesi biz kadınlar için önemli biliyorsunuz. 😊

Örneğin banyo mı boyamak istiyorsunuz, ufak bir fayans parçası bulun, onu tüm kurallara uyarak boyayın ve duşa kabin içine koyun, kalabalık bir aile iseniz her gün duş alındığını düşünürsek bu çok başarılı bir test olur, porçöz hariç temizlik malzemelerini de üstünde test edebilirsiniz. Üç ay içinde herhangi bir sorun yoksa banyonuzu boyamak için kolları sıvayabilirsiniz. Bu çok uzun bir süreç biliyorum ama en azından hem emeğinizi hem de paranızı güvence altına almış olursunuz, sonra keşkeler pek işe yaramıyor biliyorsunuz..  Benim banyomda mesela şuan bir fayans parçası var, aylardır gözlemliyorum:) 

2- Güvendiğin tarafsız birinden tavsiye almak 

İlk tavsiyem uzun bir süreç, biliyorum kimsenin o kadar vakti yok, bir an önce mutlu sonu yaşamak ve yaşam alanlarınızı yenilemek ya da yeniletmek istiyorsunuz. 


Herhangi bir ürünü satın almadan önce ne yapıyoruz? Gerçek kullanıcı yorumlarını okuyoruz ya da tarafsız, konunun uzmanı olan kişilerin görüşlerine güveniyoruz. Sadece sosyal medya için geçerli değil bu durum, eş, dost, komşular arasında memnun kaldığımız şeyleri tavsiye ediyoruz değil mi? 

İşte burada devreye dekorbeti.com giriyor, bu blog'da size şeffaf olarak, en yalın hali ile bilgi ve tecrübelerimi aktarıyorum. Şimdiye kadar sizlere yanlış ve eksik öğretilen bilgilere burada masaya yatırıyorum:) Doğru olana ışık tutmaya çalışıyorum. 




Detaylar için İnstagram @betidesign hesabımdan ulaşabilirsiniz. 

Son olarak bu yazımı beğendiysen paylaşarak daha çok kişiye ulaştırabilirsiniz. Ayrıca bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz çok merak ediyorum lütfen yorum yazmayı unutma olur mu❤️

Yazmamı istediğin başka bir konu varsa yorumlara yazabilirsiniz. 

Bir daha ki yayında görüşürüz 🌺

















30 yorum:

  1. Samimi ve deneyim kazanarak kendine güvenen, bu deneyimlerini bizlerle paylaşan, tarafsız ve okuyucularına gerçekten faydalı olmak isteyen, bunun için emek veren bir insan görüyorum karşımda. Okuyup, bilgilenme ye devam, takipteyim. Tebrik ediyorum sizi, sevgiyle kalın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir yorum, çok teşekkür ediyorum Özge hanım çok sağolun 🌺🌺❤️

      Sil
  2. Tek solukta okudum. Her sey ancak bu kadar net anlatilabilirdi. Kalemine saglik cnm 👏👏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim çok teşekkür ederim 😌❤️

      Sil
  3. Tek solukta okudum. Her sey ancak bu kadar net anlatilabilirdi. Kalemine saglik cnm 👏👏

    YanıtlaSil
  4. Tek solukta okudum. Her sey ancak bu kadar net anlatilabilirdi. Kalemine saglik cnm 👏👏

    YanıtlaSil
  5. Adsız11.4.22

    Yazınızı çok beğendim. Çok doğru söylüyorsunuz.Bazen kime güveneceğimizi bilemiyoruz. Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim 😌❤️ yardım isterseniz instagram @betidesign hesabımdan mesaj atabilirsiniz 🌺

      Sil
  6. Yine buram buram emek verilmiş bir paylaşım. Keşke şu aynı fabrikadan çıkanları bilebilsek ;-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim 🥰 bazı şeyleri söyleyemiyorum ama boya tavsiyesi için @betidesign instagram da mesaj atabilirsiniz 🌺🌺

      Sil
  7. Merhaba bende dolaplarını boyamistim eski haline çevirmek istediğimde asla dokemezsiniz yeniden boyayın dendi buda bir strateji çünkü nasıl olurda çıkmaz su bazlı bir boya.. bende bir tiner aldım ve kabuk kabuk soyulan dolaplarını izledim sonuç pırıl pırıl eski zemin.. adı üstünde hobi boyası profesyonel bir etki beklemek hata olur. Peki ıslak zemin için aradığın boyayı bulabildim mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buldum sonunda 🤌 6 aydır test ediyorum taş gibi instagram @betidesign hesabımdan mesaj atın yardımcı oluyorum 🌺

      Sil
  8. Adsız12.4.22

    Sizi nasıl ve ne zaman takibe aldım bilmiyorum ama iyi ki almışım. Çok güzel yürekli birisiniz. Ve yazmaya devam edin. Yüreğinize kaleminize sağlık. Sevil Toraman

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa çok teşekkür ederim, Allah razı olsun, elimden geldiğince yazıyorum desteklerinizi esirgemeyin çok sağolun 😌❤️❤️

      Sil
  9. Harikasınız elinize emeğinize sağlık evimde değişiklik için boya yapmayı öğrenmeye çalışıyorum yazılarınızdan istifade ediyorum çok teşekkür ederim 👋 😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ❤️ isterseniz ne boyucaksınız bana instagram @betidesign mesaj atın fotoğraflarını ben yardımcı olayım 🤌🌺

      Sil
  10. Ellerinize sağlık, yine çok faydalı çok güzel bir yazı olmuş. Sayfanızdaki tavsiyelerinizi merakla bekliyorum, çünkü Beti beğenmediği ,güvenmediği bir markayı paylaşmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoğunluktan geç cevap veriyorum yorumlara ama çoook teşekkür ediyorum, kesinlikle öyle, çünkü paramız ve emeğimiz kıymetli 👌🥰

      Sil
  11. banyomu boyamak istiyorum, mutfak nasıl boyanır gibi banyo nasıl boyanır detaylı yazınız gelecek mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelecek inş canım ama banyo bulamadım boyayacak 😁 siz isterseniz ben size yardımcı olayım hem ürün temini hem uygulama için bana instagram @betidesign hesabımdan mesaj atın olur mu 👌🥰

      Sil
  12. Adsız13.4.22

    çok yerinde bir yazı olmuş teşekkür ederiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim çok sağolun 🥰🥰

      Sil
  13. zevki_ahşap18.4.22

    İlmek ilmek işlenmiş bir yazı Beti'cim 👏🏻👏🏻👏🏻 evet hep unuttuğumuz şey küçük dekoratif objelerde kullandığımız boyaların, profesyonel ve yoğun kullandığımız yüzeylerde de aynı etkiyi vermesini beklemek! Çünkü diğer boyalar ister istemez fiyat olarak diğerlerinin üstünde..bizide sanırım burdan vuruyorlar 🙈 bu güzel bilgi ve aydınlatma yazısı için tekrar tekrar teşekkürler..yüreğini ve zamanının nerede ise hepsini koyduğun bu işte yolun açık olsun canım 💙🌺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle güzel yorumlar var ya insanı motive ediyor, yorgunluğunu alıyor, yüreğini koymak bu kelime yeter, 😌 Allah razı olsun çok çok teşekkür ediyorum ❤️❤️❤️❤️

      Sil
  14. Çok çok teşekkürler. Faydalı bilgiler, akıcı bir dil... Yüreğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize çok çok sevindim 😌😌❤️

      Sil
  15. Adsız12.5.22

    Bu kıymetli bilgiler için çok teşekkür ederim. Samimiyet çok değerli bir şey maalesef gununumuzde ticari kaygılar daha öncelikli olmasından dolayı çok yanıltıcı olabiliyor bundan dolayıdır ki doğru bilgi çok kıymetli.kaleminize yüreğinize sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim ne demek 🌺 her zaman beklerim sevgiler❤️❤️

      Sil
  16. Çok haklısınız ben de balkonumu boyadım ve neredeyse bir yıldır banyo ve diğer mobilyalarım için değişik hesapları takip edip yorumlara bakıp hem öğrenmeye hem test etmeye çalışıyorum. Tam olarak kalkıştığında mutlaka size danışacağım. Emeğinize sağlık tüm açıklamalarınız ve çabanız için🙏🙏🙏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, her zaman beklerim görüşmek üzere ❤️❤️

      Sil

Düşünceleriniz benim için çok önemli, yorum bırakabilir ya da soru sorabilirsiniz.

Değerli yorumlarınız ve sorularınız onaydan geçtikten sonra yayınlanır ve yanıtlanır. Yorumun aşağıda görünmesi ve altına yanıtın girilmesi birkaç gün sürebilir, ara sıra kontrol ediniz.

Blogger tarafından desteklenmektedir.