Mobilya Boyamada Başarılı Olmanızı Engelleyen 9 Neden
Neden Boyadığım Yüzeyler Kalkıyor?
Evdeki mobilyaları yenilemek yenisini almaktan çok daha ekonomik olduğu için bir çok kişi demode olmuş ya da artık sadece rengini beğenmediği mobilyaları boyayarak mutlu son yaşamak istiyorlar. Fakat bazı durumlarda bu mutlu son hayal kırıklığı ile sonuçlanabiliyor.
Peki nerede hata yapıyoruz?
Suç kimde?
Boya markasında mı?
Yoksa uygulama hatasında mı?
Hiç bir zaman tek suçlu yoktur! Eğer ortada bir hata varsa iki tarafta bundan sorumludur diye düşünüyorum. Hadi şimdi gelin objektif olarak bunun nedenlerini konuşalım ve eteğimizdeki taşları dökelim:)
Mobilya boyarken dikkat edilmesi gerekenler, yaptığınız hatalar ya da kusursuz mobilya boyama için neler yapılabilir bakalım..
İster acemi olun, isterseniz de profesyonel olup evlere ücretli mobilya yenilemeye gitmiş olun, bu makalem hepinizi ilgilendiriyor, mühim önemli detaylar ve püf noktaları içeriyor. Kahvenizi alın yavaş yavaş okumanın keyfini çıkarın 😊
Mobilya boyarken en sık yapılan yanlışlar!
Hata yapmanızı engelleyecek mükemmel ip uçları..
Mobilya Boyamada Başarılı Olmanızı Engelleyen 9 Neden
Mobilya Boyarken Dikkat Edilmesi Gerekenler ve Yapılan Hatalar
Mobilya Boyamada Başarılı Olmanızı Engelleyen 9 Neden |
1- Yüzeyi Yeterince Temizlememek
Hemen hemen bütün boya markaları size boya yapmadan önce "yüzeyi temizleyin" der. Peki burada bahsedilen temizlik nedir?
Genelde şöyle bir yanılgıya düşüyorsunuz, "benim mobilyam zaten temiz, daha dün X bir marka temizlik ürünü ile silmiştim" deyip direk boyama işlemine geçebiliyorsunuz.
Aslında kastedilen temizlik o değil, kullandığınız temizlik ürünleri bile boyanın tutuculuğunu engeller, çünkü hepsi kimyasaldır. Yüzeyi boyaya hazırlamak ile temizlik yapmak aynı şey değildir!
Eğer zeminden kaynaklı bir tutunmama problemi varsa;
▪️ Yüzeyde mutlaka atladığınız görmediğiniz bir sorun vardır. Örneğin dekoratif amaçlı kullandığınız mum kalıntıları gibi..
▪️ Kıyıda köşede kalmış göremediğiniz toz, küf, pas vb sorunlar gibi..
▪️ Özellikle mutfak dolaplarında gözle görülemeyen yağ kalıntıları gibi..
▪️ Kullandığınız temizlik malzemelerinin yüzeyde oluşturduğu kimyasal tabaka gibi..
Bu ve buna benzer sorunları önlemek için markalar, genelde size sirkeli su ile temizleyin derler ki, boyayı yüzeye tutunmasını kolaylaştırmak için. O yüzden boyama yapmadan önce yeterince temizlik yapmak hayati önem taşır. Çünkü hem paranız hem emeğiniz çöp olabilir.
Mobilya Boyamada Başarılı Olmanızı Engelleyen 9 Neden |
2- Zımpara Yapmamak
Mobilya boyamada zımparasız olur mu?
Zımpara yapmadan boya yapılır mı?
Her ne kadar bazı boya markaları zımpara yapmadan boya yapabilirsiniz diye iddia etseler de, ben mutlaka yapmanız gerekiyor diye düşünüyorum.
Burada zımpara yapmak, zemini soymak ya da illa zımpara makinesi ile tozu dumana katmaktan bahsetmiyorum.
Zımpara makinesinin gerekli olduğu durumlar çok daha başka, yani yüzey ciddi bir tadilat istiyorsa bu işi elle yapamazsınız.
Sadece el ile hafif zımpara yapmaktan bahsediyorum. Örneğin bir Tv üniteniz var ve gayet sağlam, ufak tefek macunlanmak istiyor, bunun için makineye gerek yok. Bu işlemi zımpara kağıdı kullanarak eliniz ile yapabilirsiniz. 180 ve 400 numara arası olan zımpara kağıtları yeterli olur, daha kalın zımparalar mobilyanızı çizer.
Özellikle parlak bir mobilya yenilemek istiyorsanız 220 numara zımpara kağıdı ile yüzeyde 3-4 defa geçmeniz yeterli, hem bu parlaklığın verdiği ince tabakayı almış olursunuz hem de boyanın tutunması için minik gözenekler oluşturmuş olursunuz. Böylelikle boyanız sağlam olur ve soyulmaz.
Ayrıca zımpara yapmak yukarıda bahsettiğim temizlik kısmını eğer yeterince yapmasanız bile zımpara size kolaylık sağlar, temizlik için yazdığım tüm nedenleri sadece zımpara yaparak bile ortadan kaldırabilirsiniz.
Mobilya Boyamada Başarılı Olmanızı Engelleyen 9 Neden |
3- Yüzeye Uygun Boya Seçmemek
Şimdi aklınızdan şu geçiyor olabilir, "dönüşüm boyaları tüm yüzeyler için değil mi?". Piyasada satılan, multisurface, chalked, vernikli boya vb ürünlerin seramik, metal dahil tüm yüzeylere uygun olduğu söylenir. Evet kısmen doğru ama dikkat etmeniz gereken ufak detaylar var.
Örneğin hiç dikkat ettiniz mi? X bir marka dönüşüm boyası, boyasının cam, metal, seramik gibi tüm yüzeylere tutunabildiğini iddia ediyor ama aynı zamanda aynı marka "parlak yüzey astarı" satıyor. Diyor ki fayans boyamadan önce bu astarımızı uygulayın!
Bu ne demek biliyor musunuz? Çünkü boya tek başına yeterli değil. Demek ki bazı yüzeyler için boya öncesi yapılacak işlemler var, o yüzden burada iş size düşüyor, biraz araştırma yaparak ve mantık yürüterek doğru olanı bulmak lazım :)
Ya da vernik gerektirmeyen yani vernikli boya olduğunu iddia eden markalar var ama sık kullandığınız yüzeyler için ekstra koruma yapın diyor! E o zaman ben ne anladım bu işten diye soruyoruz kendimize, hem vernikli boyaya fazladan para ödeyeceğim, hem de ekstra vernik mi alacağım? Bu işte bir tezatlık var öyle değil mi? Sürekli arıyoruz, sürekli araştırma içindeyiz, sadece siz değil ben de bu blog 'da sizi doğru ürünle tanıştırmak için çaba gösteriyorum.
Yüzeyi tanımak çok önemli ve yüzeye göre boya seçimi yapmak işin en önemli kısmı. Özellikle yüzeyde küf ve pas varsa, ona göre ayrı bir işlem yapılmalı.
Daha önce "Paslı Metal Yüzeyler Nasıl Boyanır? Hobi Boyaları Paslı Yüzeye Tutunur Mu" başlıklı yazımda bu konuyu detaylıca yazmıştım, mutlaka okumalısınız.
Mobilya Boyamada Başarılı Olmanızı Engelleyen 9 Neden |
4- Boyayı Kalın Sürmek
Bu en sık karşılaştığım bir sorun, maalesef çok tez canlı oluşunuz nedeniyle iki katta iş bitsin istiyorsunuz:) Yüzeyi tanımak çok önemli dedik ama ikinci olarak da boyayı ve onun yapısını tanımak çok önemli. Hiç bir marka tek katta kapatma özelliğine sahip değil, bazı boyaların ise yapısı ince olduğu için en mükemmel görüntüyü 4. Katta yakalayabilirsiniz.
Örneğin herkesin bildiği boyalardan örnek vereyim, multisurface ya da chalked/chalky serisi boyaların arasında bir çok vardır. Multisurface grubuna su ilave edilir ve mutlaka çok ince katlar halinde atmak zorundasınız, katlar arasında bir gün bekleme şartı vardır. Chalked grubu boyalar tebeşir boyaları oldukları için daha yoğun ve mat boyalardır, kapatma gücüde multiye oranla daha iyi, bekleme süresi de daha kısadır. Kısaca her boyanın yapısı, kıvamı, bekleme süreleri farklıdır, her markanın ve ürünün kullanma talimatları vardır, buna mutlaka dikkat etmek gerekir. Tıpkı eczaneden aldığımız her ilacın içeriği ve kullanma yöntemleri gibi..
Hangi marka hangi boya olursa olsun, ben mutlaka katları ince sürmeniz ve işi sağlama almanızdan yanayım. Tabi bu durumu kazıma eskitme yaptığımız, kıl fırça ile darbeli boya ve dokulu boya yaptığımız uygulamaları hariç tutuyorum.
Mobilya Boyamada Başarılı Olmanızı Engelleyen 9 Neden |
5- Kat Arası Bekleme Sürelerine Uymamak
İtiraf edin neredeyse herkes bu bekleme sürelerine uymuyor 😊 Çünkü vaktimiz değerli, çok işimiz var, ev yayıldı, hemen bitsin istiyoruz...
Kullanıcı olarak uymuyorsunuz ama bir de bu işi öğretenler de sosyal medyada şıp diye bir günde mobilya yeniliyorlar, onları ne yapacağız :) İşi öğretenler atölye ortamında buna dikkat edemezler, yoksa eğitim günlerce sürer, ama siz beklemeden de oluyor algısına kapılabilirsiniz.
Kat arası beklemek neden önemli derseniz, kullandığımız boyalar su bazlı, su bazlı boyalar diğer solvent bazlı boyalara göre hızlı kurur ve kemikleşir. Bu açıdan su bazlı boya daha avantajlı fakat yine de boyanın nemini atması için zamana ihtiyacı var. Ayrıca ikinci kat boyayı ne kadar geç atarsanız, o kadar iyi kapacıtılık sağlar, yani boyanın kapatma özelliği artırmış olursunuz.
Siz boyanın sadece dokunma kuruluğunu bekleyip üst üstte sık sık boya katı attığınızda boyanın kapatıcılık özelliğini yerine getirmesine izin vermiyorsunuz demektir. Ayrıca bekleme süreleri mevsime göre de değişir, kışın boyalar daha geç kurur, o yüzden mutlaka ve mutlaka mevsimine göre, markanın önerdiği bekleme sürelerine dikkat etmek çok önemli.
Ve son olarak boya kurur kurumaz, bakalım bu boya sağlam mı diye "tırnak testi yapmayın" bu bana göre çok saçma bir olay, boyanın sağlamlığı böyle ölçülmez, çünkü o boya henüz dokunma kuruluğunda, yani daha içindeki kimyasallar kurumadı ve kemikleşmedi. Test aşaması boya uygulamasından 21 gün sonra yapılır.
Mobilya Boyamada Başarılı Olmanızı Engelleyen 9 Neden |
6- Boyayı Çok Sulandırmak
Her boya sulandırılmaz, burada ilk önce kullandığınız marka ne diyor ona bakmak lazım, üzerinde yazmıyorsa bile mutlaka su ilavesi gerekiyor mu, gerekiyorsa oranlarını sormakta fayda var. Örneğin Multisurface serisi sulandırırlarken, chalked serisi sulandırılmada uygulama yapılabiliyor. Özelikle kendinden vernikli boyalara hiç su katılmaması lazım, çünkü su katıldıkça boyanın oranı bozulur ve vernik koruyuculuğunu kaybedebilir.
Size bir danışanımla ile yaşadığımız bir anımızı anlatayım. Danışanım evinin girişindeki vestiyeri boyamak istiyordu, neyse boyalar geldi uygulama aşamasına başladık, Chalked serisi bir boya almıştık, (tabi o zamanlar kendinden vernikli boyalar henüz piyasada bile yoktu:) fakat mevsim yaz ve inanılmaz sıcaktı havalar, bu havalarda boya yaparken boya nemini kaybeder ve fırça yada rulonuz akıcılığını kaybeder. O yüzden Chalked serilerine bu havalarda az su eklemek ya da fıs fıs şişe ile su püskürtmek size kolay uygulama yapmanızı sağlar. Danışanım eşi ile boyama yapıyordu ve ben çok su eklemeleri gerektiğini söylemiştim ama eşi o kadar çok fazla su eklemiş ki boya bildiğiniz su gibi olmuştu :) Tabi ben bunu nasıl anladım, danışandan arada sırada fotoğraf atmasını isterim ki her şey yolunda mı bakıyorum, üçüncü kat olmasına rağmen renk oturmamıştı ve tuhaf bir dalgalanmalar vardı. Ben de boya kabını video çekip atmasını istedim ve tahmin ettiğim gibi aşırı su vardı. Hem yazılı, hem de sesli mesajlar ile uygulama detayları anlatmıştım halbuki ama arada olur böyle, beni dinlemediği için puan kırdım fakat, eşine destek olup, eline boya fırçası alan bir erkek olduğu için on üzerinden on verdim 👌😊
Şimdi bunun sebebi ne biliyor musunuz? Boya yetmeyecek sanıyorlar, aslında bir çoğunuz aynı paniğe kapılıyorsunuz, boyanın yetmeyeceğini düşünüp 2 büyük hata yapıyorsunuz,
birincisi, fazla sulandırmak,
ikincisi, ruloya yeterince boya yüklememek. Yani boya hemen bitmesin diye ruloyu boyaya az değdiriyorsunuz ve yüzeye eşit boya yayılmıyor. Bu hem kapatıcılıkta yan etki yapıyor hem de dalgalanmalar oluyor.
Ve maalesef sonuç hüsran olunca genelde çuvaldızı kendimize batırmıyoruz "bu boya iyi değilmiş'' diyoruz.
Boya markaları her zaman haklı demiyorum tabi ki, tatlı tatlı hem sizi, hem de büyük iddiaları olan ama hüsran boya markalarına dokunduruyorum birazcık 😊
Benim de kalitesini beğenmediğim boyalar oldu, hatta boyanın bal gibi yapıştığını, masayı silemediğim ve kabuk kabuk kalkan boyalar tecrübe ettim.
Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş :) Sanıyorum bu yüzden uzun süre test etmediğim hiç bir boya markasını size tavsiye etmedim. Markalar bana numune yollar, ben denerim (en az 6 hafta) sonra isterlerse birlikte proje yaparız. Bu büyük bir sorumluluk, hiç kimsenin emeği ve parası heba olsun istemem...
Mobilya Boyamada Başarılı Olmanızı Engelleyen 9 Neden |
7- Boya Kemikleşmeden Vernik Uygulamak
Gelelim korkulu rüyanız vernik konusuna, yakında sizi vernik derdinden kurtaracağım ama bu başka bir makale konusu, şimdilik genel olarak vernik uygularken yaptığınız yanlışlardan bahsedeceğim. Bu arada yeni yazılarımı kaçırmamak için beni İnstagram @betidesign hesabımdan takip etmeyi unutmayın.
Özellikle hobi boya markaları size sıklıkla şunu söyler "boya ile vernik arasında en az 3 gün bekleyin"
Bunu niye söylerler peki? Sırf size işkence olsun diye değil elbette :)
İşin biraz mantığı ile yola çıkarsak, bunun çok önemli olduğunu, hatta boyadığın yüzeyin neden en ufak darbede kalktığını daha iyi anlamış oluruz. Tek bir cevabı var, sürdüğünüz boya 10-15 dk içinde dokunma kuruluğunu sağlar ama içindeki kimyasalların sertleşmesi zaman alır.
Siz ara vermeden, vernik uygulamasına geçtiğinizde, vernik boyanın hava almasını önler ve boyayı hapseder. Henüz kuruma evrelerini tamamlayamayan boya ise içerde nem ile kalır. Bunu bi nevi rutubete benzetebiliriz. Dolayısıyla kemikleşmemiş bu yüzey darbe aldığında kabuk gibi dökülmesi çok normal.
En yalın hali size böyle anlatabilirim bu durumu, o yüzden lütfen kullandığınız markanın önerdiği süreleri önemseyin. Bu işin mutfağında kimyagerler var, onlar ne derse uymak zorundayız:) Ben kimyager olsam, verdiğim talimatlara uymasalar, kesin sinir krizi geçirirdim😁
Mobilya Boyamada Başarılı Olmanızı Engelleyen 9 Neden |
8- Boyadığın Mobilyayı Hor Kullanmak
Her şey bitti, boyadık mis gibi oldu. Çok emek verdik çok yorulduk ama son iki şey kaldı!
Birincisi ; yukarıda ne demiştik boyanın bir kemikleşme süresi var, dolayısıyla tüm işlemleri bitirdikten sonra en az 20 gün hassas kullanmak durumundayız. Nazik olun, hor kullanmayın özellikle mutfak boyadıysanız hemen kuvvetli kimyasal temizlik ürünlerini kullanmakta acele etmeyin, mümkünse önce beze sıkın ya da suyla seyreltip temizliğinizi yapın.
İkincisi ise ; boyadığınız yüzeyi sanki sonsuza kadar ilk günkü gibi kalacağını düşünmek. Bu yanılgıya çok düşüyorsunuz, boyanın süper gücü olduğunu düşünmek biraz komik, neticede yüzeye epoksi dökmüyoruz. Şöyle düşünün dünyanın en pahalı arabasını bile ufak bir anahtar ile çizebiliyorsunuz😊
Mobilya mağazasından hazır aldığımız mobilyalar bile zamanla yıpranmıyor mu? Ya da masif mobilya cilası bile zamanla çizilmiyor mu? Sonuçta onlarda boya, o yüzden yüzey bir darbe aldığında ya da sivri bir cisim ile çizildiğinde, bu unsurlar ile boyanın kalitesini ölçmek çok da hakkaniyetli olmaz.
Ama tabi boyanın sağlamlığını ölçen testler var, üç farklı markayı, aynı oranda, aynı kalınlıkta sürülmüş, kemikleşme oluşmuş ve sivri bir alet ile yapılan testleri gördüm. Hatta bizzat kendim test ettim inanılır gibi değil, o çok meşhur markaların sınıfta kaldığını görmek üzücüydü:)
Evet, boya sonsuza dek kendini koruyamaz ama seçtiğiniz markanın kalitesi ve sağlamlığı, uzun ömürlü, dayanıklı yüzeyler elde etmek ile çok ilgisi var..
Mobilya Boyamada Başarılı Olmanızı Engelleyen 9 Neden |
9- Acele Etmek
Acele etmek! Yukarıda yazdığım 8 maddenin özeti aslında, sakin ve keyif alarak dönüşüm yaparsanız, yorulsanız dahi, keyif kahvenizi içerken buna değdiğini düşünmeniz lazım..
Sadece bu iş için değil, hayatınızdaki her aceleye getirdiğiniz işte mutlaka pürüzler çıkar.
Evinizi yenilemek, mobilyalarınızı boyamak bir zulüm değil, keyif vermeli.
Bir çoğunuz ev dağılıyor diye rahatsız olup, beklenmesi gereken süreleri görmezlikten geliyorsunuz. Bence bu aynı şuna benziyor, "çocuğu oyuncakları ile evi dağıttığı için, oyuncakları saklayan anne"..
Bir takipçim ile mesajlaştığım bir konuyu hiç unutamam. Kadın mobilyasını boyayarak yenilemek istiyor ve bana zımpara çok toz yapar mı diye soruyordu, başta kadının titiz olduğunu düşünmüştüm ama sonra eşinin çok titiz olduğunu ve bundan dolayı tedirgin olduğunu anladım. Biraz öfkelendim fakat, kibar bir dille, yenisini almak için servet ödemektense, mobilya boyayarak bu bütçeyi minimuma indirdiğinizin eşiniz farkında mı? dedim.
Hem etraf batmayacak hem de uygun maliyetle mobilya yenileceksiniz, yok böyle bir dünya😊
Evet, etraf biraz dağılacak!
Evet, boya sıçrayabilir!
Evet, biraz uzun sürebilir!
Evet, yorucu olabilir!
Ama niye sonuca odaklanmıyorsunuz! Bittiğinde muhteşem olacak ve paranız cebinizde kalacak..
Siz mutfakta yemek yaparken mutfağınız dağılmıyor mu hiç?
Ne demişler, "Zahmetsiz Rahmet Olmaz"...
Mobilya boyamada başarılı olmanızı engelleyen 9 neden dedim ama ben daha bu listeyi uzatabilirim, örneğin yanlış rulo ve fırça seçimi gibi, bazen görüyorum sünger rulo ile mobilya boyayanlar var. Sünger rulo ile mobilya boyanmaz! Nedeni ise köpük bırakır ve boya sarfiyatınız artar, her zaman dekor marka yeşil saplı kadife rulosunu tavsiye etmişimdir, şuan piyasanın en iyisi o, emin olun işinizi çok kolaylaştırır.
Tüm kurallara uyduğunu düşünüyorsan ve sonuç hala hüsran ise; o zaman boya markanı değiştirmelisin!
Yeni markaları ya da daha önce hiç kullanmadığın bir boyayı deneyebilirsin. Biliyorum hiç kullanmadığınız bir ürüne şans vermek çok riskli, deneyip test etmek için sizler için para ve zaman kaybı demek. Yeni bir marka arayışına girdiğinizde çok kararsız kalıyorsunuz. Çünkü markalar hep büyük konuşur, en iyisi olduğunu iddia eder. Bayiler ya da link üzerinden satış yapan kişiler sattıkları boyayı överler.
Peki kime güveneceksiniz?
Bunun için 2 yol var;
1- Denemek, markanın en küçük boyunu satın alarak boyayı her açıdan test edebilirsiniz. Tam anlamıyla test etmek için , minimum 1 ay, maksimum 3 ay geçmesi gerekir, çünkü boya bazen bir ay geçtikten sonra gerçek yüzünü gösterir :) Boyayı her açıdan test etmeniz lazım, özellikle ilk etapta kıvamı, sürüş kolaylığı, homojen dağılması ve iz bırakmaması gibi. Kıvam çok önemli, üstelik bu vernik gerektirmeyen bir boya ise daha önemli, çünkü içine su ekleyemezsiniz ve koyu olursa da rahat sürüp boyayı toparlayamazsınız. O kadar çok boyayı test ettim ki emin olun ilk aşamada kıvam ve uygulama kolaylığı çok önemli, neticede herkes biz gibi profesyonel değil, o yüzden boya size acemi rahatlığı vermeli, profesyonel ile acemi arasındaki farkı kapatmalı :)
İkinci etapta ise, boyanın tutunması, kapatıcılık, kuruduktan sonra verdiği pürüzsüzlük ve tabi ki darbelere, çizilmelere karşı dayanıklı olması. Ayrıca temizlik sırasında bezin yüzeyde rahat kayması, kir tutmaması ve lekelerin kolaylıkla çıkabilmesi biz kadınlar için önemli biliyorsunuz. 😊
2- Tarafsız ve güvendiğiniz birinden tavsiye almak, herhangi bir ürünü satın almadan önce ne yapıyoruz? Gerçek kullanıcı yorumlarını okuyoruz ya da tarafsız, konunun uzmanı olan kişilerin görüşlerine güveniyoruz. Sadece sosyal medya için geçerli değil bu durum, eş, dost, komşular arasında memnun kaldığımız şeyleri tavsiye ediyoruz değil mi?
İşte burada devreye dekorbeti.com giriyor, bu blog'da size şeffaf olarak, en yalın hali ile bilgi ve tecrübelerimi aktarıyorum. Şimdiye kadar sizlere yanlış ve eksik öğretilen bilgilere burada masaya yatırıyorum:) Doğru olana ışık tutmaya çalışıyorum.
Sizlerden en çok aldığım mesajlar ;
Hangi boyayı tavsiye edersiniz ?
X marka boyayı denediniz mi ?
Banyomu boyamak istiyorum, hangi marka almalıyım ?
En sağlam boya hangisi ?
..........
Bu liste uzar gider :)
Tavsiyeler için İnstagram @betidesign hesabımdan bana mesaj atabilirsiniz ya da "Betül hanım ben sizin yardımınız ile boyamak istiyorum, her aşamada bana yardımcı olur musunuz?" diyenler için Online Danışmanlık WhatsApp hattından ulaşabilirsiniz.
Mobilya boyamada başarılı olmanızı engelleyen 9 neden ve mobilya boyarken dikkat etmeniz gerekenlerden bahsettim, çok zor değil inanın, biraz dikkat ve özveri ile başarıya ulaşmak çok kolay.
Yazılarımı her detayını hiç atlamadan okuyan bir kitlem var biliyorum, sizi ayrı bir seviyorum ❤️ Mutlaka yorum yazın, okuduğunuzu istatistiklerimden bilsem de, yorumlar kadar zevk vermiyor ☘️
Harika bir bilgilendirme. Takipteyim. 1 aya kadar sehpalarıma budak çalışması yapılan, ufak sorularım kesin olacak size. Bilgileriniz benim için çok kıymetli. Sevgiyle kalın ♥️
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim tabi her zaman beklerim ❤️
SilÇok güzel olmuş yine♥️
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim 🥰
SilÇokk güzel detaylar vermişsin ne güzel.
YanıtlaSilMutfağımı boyayasım var benim de ama bir türlü cesaret edemiyorum. Aceleciliğimin batıracağından korkuyordum ki senin maddelerinde de varmış :/
Teşekkür ederim canım, bana instagram hesabımdan yaz olur mu, korktuğun kadar değil emin ol👌
SilOlağanüstü detaylar.Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.Gerçekten sizi takip etmekten çok keyif alıyorum.Banyo boyama ile ilgili takipte kalın demiştiniz.Özeklikle bu konu hakkkında tavsiyelerinizi beklemekteyim. Önerinizi çok merak ediyorum
YanıtlaSilÇok mutlu oldum çok teşekkür ederim yorum için❤️ Nasipse eğer Nisan ayında var banyo projem yine her detayı yazacağım emin olun🥰
SilOlağanüstü detaylar.Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.Gerçekten sizi takip etmekten çok keyif alıyorum.Banyo boyama ile ilgili takipte kalın demiştiniz.Özeklikle bu konu hakkkında tavsiyelerinizi beklemekteyim. Önerinizi çok merak ediyorum
YanıtlaSilOlağanüstü detaylar.Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.Gerçekten sizi takip etmekten çok keyif alıyorum.Banyo boyama ile ilgili takipte kalın demiştiniz.Özeklikle bu konu hakkkında tavsiyelerinizi beklemekteyim. Önerinizi çok merak ediyorum
YanıtlaSilSüper bilgiler. Şansı Hanım önerisiyle yazınıza ulaştım. İyi ki...Daha önce boyadığım ama önerilerinizi daha önce okumadığım için başarısız olduğum sehpa ve sandalyeler var. Öneriniz olur mu?
YanıtlaSilHoşgeldiniz o zaman 😊❤️ o kadar kötü yüzeyler bile adam oluyor ki şaşarsınız:) tek ip ucu yüzey pürüzsüz olana kadar zımpara yapın sonra tekrar dönüşüm boyaları ile boyarsınız. İsterseniz instagram hesabımdan fotoğraf atın bakalım ❤️ teşekkür ederim
SilHer sordugumda nezaketle cevap veren, hic bir detayi atlamadan tek tek anlatan ve gercekten yenilikleri nev i sahsina münhasir bir kisisiniz... cok tesekkurler :))))
YanıtlaSilNe hoş bir yorum bu böyle 😌 gerçekten çok teşekkür ediyorum çok sağolun🥰❤️
SilBütün detaylara bu kadar muazzam deginildigini daha once hicbir yerde gormedim. Kalemine saglik betim 🧿💙
YanıtlaSilŞükran 'cım çok teşekkür ederim canım benim 😌🥰
SilBen yorum yazmıştım ama yayınlanmamış ne yaptıysam artık. Çok güzel bilgiler. Emeğine sağlık.
YanıtlaSilBazen internet ile alakalı olabiliyor😌 çok teşekkür ediyorum çok sağolun 🥰❤️
SilNasıl bir emektir bu böyle insan üşenmez mi bu kadar detay vermeye :) Ellerinize sağlık keyifle instagram hesabınızı takip ediyorum, blogtaki yazılarınızı da tabi.
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum, bu destekleriniz olduğu sürece hiç üşenmiyorum inanın, daha çok yazılması gerekenler, sadece zamana yetişemiyorum :) ❤️❤️
SilHarikasınız.gerçekten sektör o kadar karıştıki kime güveneceğimizi şaşırıyoruz artık. İyi ki varsınız.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim, destekleriniz çok önemli her zaman beklerim 🌺❤️
SilNasıl zarif birisiniz, tane tane her detay bu kadar mı güzel anlatılır.boyaları aldım ancak kötü olur endişesi ile bir aydır boyayamadim😞salon takımını
YanıtlaSil