Vazo Boyama | Sadece 2 Malzeme ile Vazo Eskitme

Vazo Boyama & Eskitme Teknikleri

Aramızda vazo boyamayan kaldı mı? Eğer kaldıysa bu yazımdan sonra hemen başlayacak! Çünkü aşırı kolay ve sadece iki malzeme ile vazomuzu hem yenileyip hem de sanki antikaymış gibi eskitme havası vereceğiz.

Bu yazımda iki farklı yöntem ile vazo boyama ve eskitme yöntemi anlatacağım, iki yöntemde de sadece 2 malzeme kullanıyoruz. Bakalım hangisini daha çok seveceksiniz, yorumlarda favorinizi yazmayı unutmayın. 

vazo boyama
Vazo Boyama | Sadece 2 Malzeme ile Vazo Eskitme 


Boya & Toprak ile Vazo Eskitme 

İlk yöntemimiz ile başlıyoruz, sadece boya ve toprak kullanıyoruz, bildiğimiz bağ bahçe toprağı hiç bir özelliği yok, videosunu çektim instagram hesabımdan izleyebilirsiniz. Aşağı hemen ekliyorum. 

Artık görünüşünden sıkıldığınız eminim bir çok obje ve vazonuz vardır, onları boyamak istiyorsunuz ama aklınızda tonca sorular var, hangi boyayı kullanmak gerekir? Eskitme tekniklerini nedir? gibi..
Sürekli görüyorsunuz hobi sektöründe obje eskitme teknikleri için onlarca malzeme kullanıyorlar ve bazen bunlar bütçenizi zorlayabiliyor. Şimdi size hem bütçenizi sarsmayacak hem de elinize daha önce fırça bile almamış olsanız bile kolay mı kolay vazo boyama ve eskitme yöntemi göstereceğim. 

Ben bu vazoları Dolap uygulamasından çok ucuza almıştım, tabi ki proje yaparım diye alıp bir köşeye istiflediğim ürünler:) Bazen değerlendirilebilir o kadar ucuz ve güzel ürünler görüyorum ki inanamazsınız, biraz bit pazarı misali gezmek gerekiyor uygulamada☺

vazo yenileme
Vazo Boyama | Sadece 2 Malzeme ile Vazo Eskitme 



Vazo boyama 

İlk adım öncelikle vazoyu iyice temizledim ve kuruladım, daha sonra Whynot Paint vernikli boya Blackish rengi ile gelişi güzel boyadım, bu renge bayılıyorum fotoğraflar sizi yanıltmasın çok tatlı bir renk ve mat bir bitişi var. Vazo boyama aşamasında usta olmanıza gerek yok çünkü üzerine işlem yapacağımız için istediğiniz gibi boyayın. Tek kat sürüp bir saat kadar kurumaya bırakın. İkinci katı sürerken kısım kısım ilerleyin bir kısma boyayı sürün üzerine hemen bolca kum serpin, sonra kumun fazlasını ovalayarak ya da kuru bir fırça ile süpürün. Sonra aynı işlemi tekrar edin yani tekrar boya tekrar toprak şeklinde en az 3-4 kat uygulama yapabilirsiniz. Ben istediğim doku ve görünümü elde edince bıraktım, boyayı sürerken de fırçayı aynı yöne değil farklı yönlerde uygulama yaparsanız daha hoş dokular çıkacaktır. 

whynot paint


Whynot Paint boya ile ilk defa tanışıyorsanız, o zaman mutlaka daha önce yazdığım yazılara bir göz atmalısınız. 




vazo boyama
Vazo Boyama | Sadece 2 Malzeme ile Vazo Eskitme 

Vazoyu kuruması için bırakın 24 saat sonra nemli bir bezle tozunu alın ve yine aynı renk Whynot'un Blackish rengi ile kuru süpürmeler yapın, bu objeye derinlik katacaktır ve dokuların öne çıkmasını sağlayacak. Vazo boyama ve eskitme işlemi bu kadar kolaydı:) İsterseniz en son mat bir vernik ile sabitleme yapabilirsiniz ama fırça ile tavsiye etmem, mat bir sprey vernik ile sonlandırabilirsiniz. Ben bu rengi tercih ettim ama siz ev dekorunuza uygun istediğiniz renk ile aynı yöntemi uygulayabilirsiniz. Whynot'un birbirinden güzel 53 renk paleti var. 

vazo boyama
Vazo Boyama | Sadece 2 Malzeme ile Vazo Eskitme 

Toprak ile yapmak istemezseniz farklı alternatif sunayım, boyanın içine direk toprak karıştırıp sürebilirsiniz ya da çok ince akvaryum kumları ile de deneyebilirsiniz. Bu uygulamadaki puslu bir eskitme görüntüsü olmaz ama dokulu bir yüzeyiniz olur. 

vazo boyama
Vazo Boyama | Sadece 2 Malzeme ile Vazo Eskitme 

Boya & Nescafe ile Vazo Eskitme 

Sıra geldi ikinci yönteme, hangisi daha güzel itiraf edeyim karar veremiyorum ama işin en güzel tarafı da sadece boya kullanarak sıkıldığımız her aksesuarı yenileme fikri, üstelik en düşük maliyetle.. 

Dekoratif boyamada yüzlerce yan ürün var, eskitme tekniklerini uygulamaya kalktığınızda onlarca ürün almak zorunda kalıyorsunuz ve bu iş size evdeki iki vazoyu yenileyim derken pahalıya mal oluyorsa bu durumda hayal gücünüzü devreye sokma vakti gelmiştir demek :) 

vazo eskitme
Vazo Boyama | Sadece 2 Malzeme ile Vazo Eskitme 

Yanlış anlaşılmasın tabi ki bu yan ürünleri ben de kullandım her ürün hakkında bilgim var, beğendiğim malzemeler var, eğer hobi olarak kendinizi geliştirmek ve boyadığınız ürünleri satmayı planlıyorsunuz o başka, benim size sunduğum en kolay ve en uygun maliyetle de çok güzel işler ortaya çıkarabileceğinizi kanıtlamak.. 

Gelelim boya ve Nescafe ile vazo boyama / vazo eskitme tekniğine, farkındaysanız aynı vazoyu kullandım, yani daha önce boya ve toprak ile yaptığım vazonun üstüne bu kez açık renkli vintage görünümlü bir uygulama yaptım. Altta gri rengin olması benim hoşuma gidiyor, böylece zemin renginden de yararlanmış oldum. Siz kendi vazonuza ya da cam bir objeye uygulamak isterseniz önce koyu bir renge boyayın ya da alttan hangi rengi görmek isterseniz onu tercih edebilirsiniz, örneğin zeminde yeşil ve mavi tonları bence güzel olurdu :) Zemine doku vermek için ince kum gibi partiküllü bir şey boyaya karıştırabilirsiniz. Sıralama şöyle olmalı, önce objenizi düz boyayın kuruduktan sonra dokulu boyayın az öz olacak şekilde, sonra aşağıdaki yazdığım şekilde uygulamaya devam edebilirsiniz. 

vazo boyama
Vazo Boyama | Sadece 2 Malzeme ile Vazo Eskitme 

Vintage görünümlü vazo boyama için sadece üç aşama var ;


Boyama: Bu defa tercih ettiğim renk Whynot'un Ancient city rengi bu rengi size nasıl tarif etsem diye düşünüyorum çünkü çok tatlı bir tonu var:) Bana soruyorsunuz diğer markalarda olan dantel ve alaçatı muadilini, işte Ancient city rengini tavsiye edebilirim ama emin olun tonu daha güzel, yani ne çok kreme kaçıyor ne de çok çiğ duruyor. Sadece bu renk ile yatak odası takımını boyayabilirsiniz emin olun harika duracaktır. Benim vazoda bu renk tam olarak pinterest'de gördüğüm vintage görünümünü elde etmemi sağlamış oldu.

whynot paint

Uygulama aşaması için boyayı direk kabından kullandım yani hiç su vs eklemedim, fırça olarak Whynot'un fırçasını kullandım ama siz herhangi kıl fırçalar ile yapabilirsiniz. Sadece ipek fırça ile yapmayın. Sürerken biraz fazlasını sıyırdım ve alttaki o gri rengi de tamamen örtmemeye çalıştım. Sadece gözümün istediği yerlerde ufak tefek alttan görünmesini sağladım. Bu işin püf noktası sırrı ne biliyor musunuz? Abartmamak! Alttaki grinin görünüşü hoşuma gitti diye bunu vazoda ne kadar fazla çoğaltsaydım, uygulamam o kadar çamur gibi gözükürdü:) Değerli olması için az ve öz olması gerekir unutmayın!

Bu aşamada kısım kısım gidiyoruz hemen tüm vazoyu Ancient city renkle boyamıyoruz çünkü bize ıslak zemin lazım.

vazo boyama
Vazo Boyama | Sadece 2 Malzeme ile Vazo Eskitme 

Nescafe serpme: zemin daha ıslakken üzerine tuz serper gibi Nescafe döküyoruz ve hemen ardından tekrar fırçayı boyaya batırıp fazlasını sıyırdıktan sonra Nescafe tozların üzerinden hafifçe tek yön geçiyoruz yani fırçayı gel git yapmıyoruz. Burada önemli olan hafif dokunuşlar yapmak çok zorlarsanız boya ve kahve iç içe çok girer görüntü çamurlaşır. 

Kısım kısım bu şekilde ilerleyerek tüm vazoya aynı işlemi yaptım ve onu artık kuruması için 2-3 saat bıraktım. 

vazo boyama
Vazo Boyama | Sadece 2 Malzeme ile Vazo Eskitme 

Kuru süpürme: daha sonra yine aynı boyam ile boya fazlasını bırakarak dokuların üzerinden hafifçe geçtim. Kuru süpürme dedim ama tam öyle değil, yani boyayın fazlasını peçeteye değil sadece sığırdım o kadar, videoyu izlediğinizde bu aşamayı görebilirsiniz. Bu vazoya aydınlık katmış oldu ve bütünlüğü derinliği sağladı. Ve bitti bu kadar :)
Eğer isterseniz sprey mat bir vernikle sabitleyebilirsiniz ama ben buna gerek duymadım zaten kullandığım boya Whynot'un vernikli boyası o yüzden ekstra vernik atmasam da koruma sağlayacaktır. 

vazo boyama
Vazo Boyama | Sadece 2 Malzeme ile Vazo Eskitme 

Umarım beğenmişsinizdir, anlamadığınız bir yer ya da sormak istedikleriniz varsa yorumlara yazabilirsiniz. Blog'ta size tüm birikimlerimi tecrübelerimi aktarmaya çalışıyorum, siz de bana destek olursanız sevinirim, örneğin bu postu sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz ya da tatlı bir yorum bırakabilirsiniz ❤

eskitme teknikleri
Vazo Boyama | Sadece 2 Malzeme ile Vazo Eskitme 




Hiç yorum yok:

Düşünceleriniz benim için çok önemli, yorum bırakabilir ya da soru sorabilirsiniz.

Değerli yorumlarınız ve sorularınız onaydan geçtikten sonra yayınlanır ve yanıtlanır. Yorumun aşağıda görünmesi ve altına yanıtın girilmesi birkaç gün sürebilir, ara sıra kontrol ediniz.

Blogger tarafından desteklenmektedir.