Duvar Nasıl Boyanır? | Whynot Paint İle Duvar Boyamak Çok Kolay!

 Duvar Boyama

Duvar boyama deyince aklınıza hemen, boyacı ve yüksek maliyet gelmesin. Artık biz kadınlar duvarlarımızı da kendimiz boyuyoruz ve bu işi çok daha uyguna halletmiş oluyoruz. Kışa girmeden duvarlarınızı renklendirmenin tam zamanı!

Duvar boyama düşündüğünüzden çok daha kolay, zor gibi görünüyor ama inanın hiç öyle değil, üstelik Whynot ile duvar boyama sandığınızdan daha kolay ve zahmetsiz..

Duvar nasıl boyanır
Duvar Nasıl Boyanır? 
Ben tv ünitemin arka duvarını boyadım, önce duvara dokulu dekoratif sıva uygulaması yaptım, nasıl yaptığımı yazarak anlatmak zor olacak sanırım, o yüzden onu dekorbeti youtube kanalımda anlatmaya karar verdim, şimdi biz whynot ile duvar nasıl boyanır onu konuşalım ne dersiniz?


Duvar Boyama Nasıl Yapılır?

Whynot İle Duvar Boyama

En başından anlatmak istiyorum çünkü duvar boyamada hayatınızı kolaylaştıracak çok önemli detayları yazacağım.

Sample İle Dene Beğen Al!

Duvar boyamada işin en zor kısmı nedir? Tabi ki renk seçmek!
Eminim bir çoğumuz katalogtan beğenip aldığı duvar boyası ile hayal kırıklığı yaşamıştır! Katalogtan seçtiğiniz renk ile  duvara uygulan birbirini tutmaz. İş işten geçmiş olur, çünkü boyanın kapağı açılmış olur, firmaya iade edemezsiniz ve siz içinize sinmeyen o duvarlarla yaşamak zorunda kalırsınız... 



%100 renk uyumlu Whynot sample etiketlerinde bu hüsrana uğramıyorsunuz, çünkü sample ile deneme imkanınız var. Nasıl mı? 
Örneğin bir renk beğendiniz ya da sevdiğiniz iki renk tonu arasında kararsız kaldınız, Whynot alışveriş sitesinde her boyanın yanında "Sample" yazan bir sekme var, oraya tıkladığınızda sadece 5₺ karşılığında renk etiketiniz kapınıza kadar geliyor. Küçük bir şey sanmayın tam olarak 21x21 cm boyunda büyük bir kare etiket geliyor. Size düşen bu etiketleri duvara yapıştırıp karşısına geçip karar vermek kalıyor :) Sample etiketini gün içinde kontrol edin, sabah - öğle - akşam uygulama yapacağınız duvarınızda rengin nasıl durduğunu gözlemleyin ve karar verin.. 

Duvar rengi seçme
Whynot Sample Etiketleri 

Bu uygulama benim en sevdiklerim arasında çünkü renge karar verme aşamasındaki bütün soru işaretlerinin hepsi siliniyor! 

Kısaca artık hayal kırıklığı yok Whynot Sample ile önce dene beğen, sonra al..

Duvar Boya Malzemeleri Kiti

Whynot Paint de ikinci en sevdiğim kolaylık ise malzeme kitleri, boya yaparken ihtiyaç duyacağınız tüm malzemeler bu kitlerde mevcut. İster 6 parçalı, isterseniz 3 parçalı malzeme kiti var hangine ihtiyacınız varsa boyanızın yanında sipariş edebiliyorsunuz.  Dilerseniz de boya malzemelerini tek tek de satın alabilirsiniz. 

Düşünsenize duvarınızı boyamak istiyorsunuz, boyayı ayrı firmadan al, ruloyu nalburdan al, fırça seçimi, maskeleme bandı vs derken dükkan dükkan gezme zahmetine giriyorsunuz. Bazen de şöyle oluyor tam işe başlayacaksınız eksik malzeme olduğunu fark ediyorsunuz! Ya da en önemlisi aldığınız rulo ve fırça kaliteli olmadığı için daha ilk sürüşte tüy dökmeye başlıyor. Duvar boyama konusunda çok acemi olabilirsiniz ama doğru malzeme ve ekipmanlar ile bu işi başarabilirsiniz. İşte Whynot da sizler için duvar boyamayı zevkli ve kaliteli malzeme kitleri ile pratik hala getirmiş.

Hani size "Whynot Vernikli Boya Hakkında Her Şey" yazımda, bana kendimi özel hissettirdi demiştim ya, işte hala kendimi bu marka ile tanıştığım için şanslı hissediyorum. Daha önce duvar boyama denemelerim oldu ama ilk defa bu kadar kaliteli bir boya ve malzemeler ile uygulama yaptım. Çok övüyor gibi gözüküyorum belki ama ilk siparişiniz gelince beni o zaman daha iyi anlayacaksınız ☺

Duvar boyama malzemeleri
Duvar Boyama Malzemeleri 

Özellikle ahşap saplı fırçaya hayranım, ben duvara önce sıva çalışmıştım ve uygulamanın tamamını fırça ile yapmak zorunda kaldım, çünkü doku aralarını başka türlü boyayamazdım, sonra üzerinden toparlamak amaçlı rulo kullanmıştım. Ve işte o ahşap saplı fırçayı sıva duvarda sert kullanmama rağmen asla bir tek kıl bile dökme yapmadı. Malzeme kalitesinin altına imzamı atarım kesinlikle, hiç tereddüt etmeden alışveriş yapabilirsiniz. Ayrıca pahalı bir fırça değil, bir defa bu fırçayı aldığınızda yıllar sonra bile yine duvar boyama uygulamınızda tekrar kullanabilirsiniz.

Peki neler var bu kitlerin içinde derseniz, gelin birlikte bakalım ;


Duvar boyama malzemeleri
Duvar Boyama Malzemeleri 

Duvar Boyama Malzemeleri / 6 parçalı uygulama seti

  • 2'5 Açılı boya fırçası
  • 23 cm mikrofiber rulo
  • 23 cm Boya tavası
  • 10 cm kadife rulo
  • Maskeleme bandı 
  • Koruyucu örtü
İsterseniz daha az parçalı setler var ya da dediğim gibi tek tek de satın alma şansınız var. 6 parçalı setin fiyatını görmek için burayı tıklayabilirsiniz. 

Bir de mikrofiber rulodan kısacık bahsetmek istiyorum, çünkü alışık olduğumuz rulo saplarından çok farklı bir mekanizması var. Daha önce sıradan bir rulo ile boya yapma deneyiminiz olduysa ve başarısız olduysanız, bunun tek sorumlusu "o elinizdeki rulo" olabilir. Daha önce başıma geldiği için biliyorum :) rahat dönmeyen, çok sıçratan, baş kısmı kayan, rulo sapına iyi oturmayan, tüy bırakan, iz bırakan rulo deneyimleri, insanı boyadan soğutur, bu konuda çok ciddiyim 😀

Whynot Mikrofiber Rulo 

Beyaz Mikrofiber rulo, pürüzsüz veya hafif dokulu yüzeyleri boyamak için idealdir. Birinci sınıf Hollanda mikrofiberinden yapılmış, uzun süre kullanıma dayanıklı rulo, minimum sıçrama ile eşit ve verimli boyama sağlar.
Duvar boyama
Whynot Mikrofiber Rulo 

✔ Sağlam telli ve iki kapaklı kafes, silindir kapağını sıkıca yerinde tutar, böylece yuvarlanırken kaymaz.


✔Üstün kontrol için 90° açıya sahip ergonomik tasarım.Maksimum konfor için kalıplanmış başparmak oluğuna sahip rahat, kaymaz tutuş.

✔Birinci sınıf Hollanda mikrofiberden yapılmıştır.

✔Pürüzsüz, profesyonel kalitede uygulama.

✔Yuvarlanırken minimum sıçrama.

✔6 cm mikrofiber iplikler sayesinde pürüzsüz veya hafif dokulu yüzeyleri boyamak için idealdir.

Duvar boyama
Duvar Boyama Malzemeleri 

Whynot Paint Duvar Nasıl Boyanır?

Whynot Duvar Boyası

Beni etkileyen malzeme detaylarını anlattıktan sonra sıra işin en zevkli kısmına geldi, ama önce whynot duvar boyası neymiş kısaca içeriğine bakalım, aldığımız ürün hakkında iyice bilgi sahibi olalım. 

Whynot duvar boyası %100 saf akrilik kolay uygulanabilen bir iç cephe boyasıdır. Benim en sevdiğim özelliği ise direk kullanıma hazır olması ve kapatıcılığının çok yüksek olması👌

Duvar boyama
Duvar Nasıl Boyanır? 

Whynot iç cephe duvar boyası;
  • %100 saf akrilik
  • Kolay uygulanabilir. 
  • Tam silinir.
  • Su bazlıdır.
  • Kullanıma hazırdır, su ilave edilmez. 
  • Kapatıcılığı yüksektir.
  • Kir tutmaz, yıllar geçsede renk canlılığını korur.
  • Yıkanmaya ve fırçalanmaya dirençlidir
2,5 L ile 23 metrekare 
1,5 L ile 14 metrekare alan boyanabilir. 

Renkleri görmek ve fiyat bilgilerine bakmak için shop.whynotpaint.com sitesini ziyaret edebilirsiniz. 

Ne kadar boya almalıyım? 

Ayrıca bir diğer sevdiğim uygulama ise, "ne kadar boya almalıyım?" hesaplama derdine de whynot bir kolaylık getirmiş. Gereken ölçüleri kutucuklara yazıyorsunuz ve ne kadar boyaya ihtiyacınız olduğunu whynot sizin için hesaplıyor. 

Boyanacak alanınıza göre ne kadar boya ihtiyacınız olduğunu hesaplamak için tıklayınız

Duvar boyama teknikleri
Duvar Boyama Aşamaları

Duvar Nasıl Boyanır?

Duvar boyama aşamalarına geçelim ve gözünüzde büyüttüğünüz kadar zor olmadığını göreceksiniz! Bir müzik açın ve boyamaya başlayın :) 

  1. Odanın Hazırlığı : Öncelikle boyamayı düşündüğünüz duvarın ya da duvarların önündeki eşyaları bir kenara çekin ve rahat hareket edebileceğiniz ortamı hazırlayın. 
  2. Malzemeleri Hazırlama : Kullanacağınız malzemeleri uygulama alanına getirin ve zemine koruma örtüsü serdikten sonra boya ve malzemeleri üzerine koyun. 
  3. Maskeleme : Parke süpürgelikleri, prizleri ve boyanın değmesini istemediğiniz alanları maskeleme bandı ile koruma altına alın. 
  4. Hasarları Onarma : Eğer yüzeyde delikler ve pürüzler varsa, alçı ya duvar tamir macunları ile zemini düzeltip, sonrasında zımpara yaparak zemini pürüzsüz hale getirebilirsiniz. 
  5. Astarlama : Boyanın duvara daha iyi tutunmasını ve boyanın kalıcılığını artırmak için astar uygulayabilirsiniz.
  6. Boyayı Hazırlama : Öncelikle boyanın kapağını açtıktan sonra, karıştırma çubuğu ile boyayı 2-3 dk karıştırıp bir kısmını boya tavasına alın ve ruloyu boyaya azar azar yükleme yaparak boya tavasının eğimli kısmında çevirerek rulonun boyayı iyice yüklendiğinden emin olun. Ruloya çok fazla boya yüklemek damlama ve sıçratmalara neden olur, o yüzden her zaman boya tavasında fazlasını bıraktığınıza emin olun. 
  7. Köşeleri Boyama : İlk önce kestirme fırçası ile tavan ve kenar köşeleri boyayın. Bu aşamada fırçaya fazla boya yüklemek taşmalara neden olabilir, fırçaya boyaya batırdıktan sonra fazlasını sıyırabilirsiniz. 
  8. Rulo Uygulama : Rulonuzu boyaya yükleyip fazlasını boya tavasında bıraktıktan sonra duvara yukardan aşağıya ve aşağıdan yukarıya olmak üzere uygulama yapmaya özen gösterin. Rulodaki boya bitene kadar uygulayabilirsiniz. Sonra tekrar boya yüklemesi yapabilirsiniz. 
  9. Temizlik : Boyama işlemi bittikten sonra tüm malzemeleri yıkayıp, kuruduktan sonra tekrar kullanmak üzere poşetleyip kaldırabilirsiniz. 
Astar uygulama demişken Whynot'un hızlı kuruyan astarına bakmanızı tavsiye ederim. 

Duvar boyama
Whynot Paint İle Duvar Boyama Çok Kolay! 


Yukarıda bahsettiğim normalde uyguladığımız yöntemler, benim uyguladığım yöntem daha farklı çünkü doku çalıştım. Dediğim gibi takipte kalın nasıl doku verdiğimi daha sonra detayları anlatacağım. Doku verdiğim için astar uygulamama gerek yoktu, direk boyamı kaba alarak boyamaya başladım. 

Terracotta rengi
Warm Terracotta Duvar Boyası 


Whynot Sample den seçtiğim renk ise Warm Terracotta, inanılmaz güzel bir renk, her sene bir renge aşık olurum ben bu sene de terracotta renkleri beni cezbediyordu. Fotoğraflarda tam olarak rengi yansıtamıyorum ama göründüğünden daha mat ve patlak bir renk değil. Sadece 2 kat uygulama yaptım ve işlem bitti. 

Duvar boyama
Duvar Boyama | Whynot Paint İle Duvar Boyama 


Günlerdir bu postu hazırlıyorum, inanın boyaması yazmaktan daha kolay :) Hiç bir detayı atlamadan yazmaya çalıştım ama yine sormak istedikleriniz varsa yorumlara yazabilirsiniz. Boyamaktan korkmayın, evlerinizi renklerdirin, unutmayın duvar boyası yapmak sandığınızdan daha kolay! 

Duvar boyama aşamaları
Duvar Boyama | Duvar Boyama Aşamaları

Bu makalede duvar boyama, duvar nasıl boyanır, duvar boyama malzemeleri ve duvar boyama aşamaları ile ilgili her detayı yazmaya çalıştım, özellikle beni etkileyen işimi kolaylaştıran detayları anlattım ki duvar boyamanın aslında çok para ve işçilik harcamadan nasıl yaparıza rehber olsun istedim. Umarım faydalı olmuştur, hadi sende görmekten sıkıldığın duvarlarını renklendir ve istediğin renk boya! Cesur ol ve korkma... 


Duvar boyama incelikleri
Duvar Boyama | Whynot Paint İle Duvar Boyama Çok Kolay 


Hiç yorum yok:

Düşünceleriniz benim için çok önemli, yorum bırakabilir ya da soru sorabilirsiniz.

Değerli yorumlarınız ve sorularınız onaydan geçtikten sonra yayınlanır ve yanıtlanır. Yorumun aşağıda görünmesi ve altına yanıtın girilmesi birkaç gün sürebilir, ara sıra kontrol ediniz.

Blogger tarafından desteklenmektedir.