Bianca Stella Boya Hakkında Bilmedikleriniz | Detaylı İnceleme

 Bianca Boya Hakkında Her Şey

Eveet, dikkat çeken başlığımı attıktan sonra şimdi kahvemi alıp, hem size Bianca ile nasıl tanıştığımı hem de ismini çok duyduğumuz, muhtemelen bir çoğunuzun kullandığı Bianca Stella Boya neymiş, şöyle en detaylısıdan inceleyelim mi ne dersiniz?

Kısaca makalemin konu başlıklarımı şuraya maddeler halinde özet geçeyim ki istediğin detayları bulman kolay olsun:) Umarım atlamadan okursunuz, çünkü araştırma yaparken benim bile bilmediğim ilginç bilgilere ulaştım.

Hadi başlayalım.. 

Bianca Stella Boya Hakkında Her Şey
Bianca Stella Boya Hakkında Bilmedikleriniz 

Konu başlıkları ;

▪️Bianca'nın kuruluş ve bugüne geliş hikayesi
▪️Bianca kaç ülkeye ihracat yapıyor? Türkiye'de toplam kaç bayisi var?
▪️Bianca hangi ürün gruplarında faaliyet gösteriyor? 
▪️Bianca Stella'nın doğuş yılı ve Stella nedir? 
▪️Bianca'nın vizyonu ve misyonu nedir? 
▪️Ben Bianca ile nasıl tanıştım ve boya deneme sonuçlarım. 
▪️Bianca Stella dönüşüm boyası ile nereyi ve nasıl boyarım? Katlar arası bekleme süresi ne kadardır? 
▪️Bianca Stella ile nereye ne kadar boya gider? 
▪️Bianca Stella boyanın özellikleri ve fiyatı nedir? 
▪️Bianca Stella boyanın sınırsız renk seçenekleri
▪️Bianca Stella ve Elvan'nın dünyası uygulamalı workshop etkinlikleri. 
▪️Stella kutularından çıkan bağış kampanyası nedir? 

Biliyorsunuz ben bir marka ile tanıştım mı, marka hakkında detaylı bilgiler öğrenmeyi haber ajansı gibi incelemeyi çok severim. Hatta fırsat olursa fabrika ve üretim alanlarını bile görmeyi çok isterdim, nereden geldiğini bilmediğim bir gazeteci ruhu var ben de 😁 



Bianca stella boya

Bianca'nın kuruluş ve bugüne geliş hikayesi 

Bianca'nın 1999 yılında kurulduğunu biliyor muydunuz? Yaklaşık olarak bu sektörde 23 yıldır faaliyet gösteren güçlü ve oldukça profesyonel bir marka ve ben de Bianca ile iş birliği yaparak yolumuzun birleşmesinden mutlu olduğumu söylemeden edemeyeceğim 😊

Peki Azerbaycan'da bir fabrikası olduğunu  muydunuz? 

Hemen size Bianca'nın kendi yazdığı metni ekliyorum mutlaka okumalısınız.. 

1999 yılında kurulan Orkim Ortaklar Boya Sanayi ve Pazarlama A.Ş. Bianca markası 2.000 m² alanda 15 kişilik ekibi ve kısıtlı ürün gamı ile inşaat ve sanayi boyaları üreten bir firma olarak üretim hayatına başlamıştır. Hizmet ve kalite anlayışını ilke edinen Bianca, boya sektöründe kendini hızla kabul ettirmiştir. Ar- Ge çalışmaları ile sürekli kendini yenileyen, yeni ürünleri ileri teknolojileri kullanarak en iyi kalitede üretmeyi hedefleyen Bianca, müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmaktadır.

 

Bianca 2004 senesinde Azerbaycan’da kurduğu fabrika ile hizmet ve kalite anlayışını yurt dışına taşımıştır. 2007 yılında Dekoratif Yapı Sistemleri ve Isı Yalıtım Sistemlerinin üretimine başlamıştır. Bianca; Boya, Dekoratif Yapı Sistemleri ve Isı Yalıtım Sistemlerini bir arada üreten Türkiye’nin ilk firmasıdır. 2008 senesinde kartonpiyer, 2012 senesinde ise tavan kaplama üretimi ile önemli bir çözüm ortağı olmuştur. 2021 yılında sektörde bir ilke daha imza atarak Bianca Stella Su Bazlı Saf Akrilik Boya’yı üreterek Türkiye’nin ilk ve tek profesyonel dönüşüm boyasını ve tamamlayıcı dönüşüm ürünlerini son kullanıcılara sunmuştur. 


Sektörün ve çözüm ortaklarının ihtiyaçlarını en üst seviyede karşılamayı hedefleyen Bianca, 23 yılda Türkiye genelinde 1000’in üzerinde satış noktasına ulaşmıştır. İstanbul’da merkez ofisi; Tekirdağ, Sakarya, Bolu, Bursa, İzmir, Antalya, Adana, Kayseri ve Samsun’da bölge satış organizasyonları bulunmaktadır. Yurtdışında Avrupa, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Asya ülkelerinin ilk tercihleri arasında yer alan Bianca, dünyanın dört bir yanına yoğun ihracat yapmaktadır. Geniş bayi ağının yanı sıra Stella Dönüşüm ürünleri ile Koçtaş mağazalarında kullanıcılarla buluşmaktadır.


Sektördeki gelişmeleri yakından takip etmek amacı ile her yıl yurt içi ve yurt dışında birçok fuara katılan Bianca, 2000 yılından itibaren düzenlediği eğitim seminerleri, bayi ve uygulayıcı toplantılarını geleneksel hale getirmiştir.

Bugün geldiği noktada Bianca, yüzün üzerinde çalışanı istihdam etmekte, 15.000 m² alanda yüzlerce ürünün üretimini yapmakta ve tüm dünyaya hizmet vermektedir. 1999 yılında hedef olarak belirlediği “yapı sektöründe fark yaratan uluslararası bir marka olmak” yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.

Stella boya ile banyo boyama

Bianca kaç ülkeye ihracat yapıyor? 

28 ülkeye ihracat yapmaktadır. 1000'in üzerinde bayisi bulunmaktadır. 

Bianca hangi ürün gruplarında faaliyet gösteriyor? 

İnşaat ve Sanayi Boyaları, Yapı Kimyasalları, Dekoratif Yapı Sistemleri, Yalıtım Sistemleri ve Dönüşüm Boyaları 

Bianca Stella'nın doğuş yılı ve Stella nedir? 

Bianca Stella Saf Akrilik Boya, Türkiye’nin ilk ve tek profesyonel dönüşüm boyası olarak 2021 yılında üretilmeye başlanmıştır. Tamamlayıcı diğer dönüşüm ürün grubu ile yaşam alanlarındaki her yeri ve her şeyi boyayarak dönüştürme imkanı sunan Stella Boya uygulama kolaylığı ve benzersiz formülü ile kısa sürede dönüşüm yapmak isteyenlerin favori ürünü olmuştur. 


Bianca'nın vizyonu ve misyonu nedir? 

Bianca markası, ilham kaynağı, çözüm ortağı ve öncü bir marka olmak vizyonuyla çalışanlarını ve bayilerini büyük bir aile olarak düşünen; tüketicilerin ihtiyaçları doğrultusunda sektöre değer katacak ürünler sunan; sürdürülebilir dünya için projeler üreten yenilikçi bir marka olma misyonunu benimsemektedir.

 

Bianca stella ile tezgah boyama

Bianca ile nasıl tanıştım? Stella boya deneme sonuçlarım. 

Evet şimdi başlıyoruz, buraya kadar Biancayı yakından tanımış olduk, şimdi ise bizi asıl ilgilendiren dönüşüm boyalarından bahsedelim. Bianca Stella iddia edildiği kadar iyi mi? Ben nasıl tanıştım ve deneme sonuçlarından bahsedeyim. 

Sosyol medyada sık sık karşıma çıkıyordu özellikle Stella'nın reklamları, hatta sizlerden deneyip denemediğimi soran mesajlar gelmeye başlamıştı, daha sonra 07. 06.2021 tarihinde Bianca'dan bir mail aldım. Bu bir iş birliği teklifiydi ve her zaman olduğu gibi önce numune istedim ve boyalar gelir gelmez denedim. Tarihi özellikle belirttim ki, aradan geçen zaman neredeyse bir yıl olacak, bu süreçte geçen tüm gözlemlerimi size gönül rahatlığıyla anlatabileceğim. 

Benim gibi eski boyacılar sütten ağzı yandımı yeni ürünlere karşı temkinli yaklaşır, gerçekten de iddia edildiği kadar Bianca Stella başarılı mı diye eminim bir çoğunuzun aklında soru işaretleri olmuştur. Özellikle markanın kuruluş yılı ve fabrikasından bilgi verdim ki, ne kadar köklü ve büyük bir şirket olduğunu bilmenizi istedim. 

Bianca stella mobilya Boyama

Daha önce yazdığım "Herkes kendi boyasını övüyor! Peki güveneceksiniz?" yazımı okuduysanız boyalara karşı ne kadar hassas olduğumu anlayabilirsiniz. 

Biliyorsunuz ki bu blog'da sadece deneyip memnun kaldığım ürünler ve markalardan bahsediyorum ve bahsetmeyede devam edeceğim, bu her zaman söylediğim gibi sizin en iyiler arasından karar vermenizi kolaylaştıracak. Siz benim tavsiye ettiklerimin arasında karar verirken boyanın kalitesini düşünmeden sadece renk paletini ya da bütçenizi baz alarak fiyat karşılaştırması yaparak ilerleyebileceksiniz. 

Bianca Stella boyaları elime ulaştığında her zaman yaptığım gibi önce yemek masamı boyadım. Genelde tüm testlerimi masa üzerinde yapıyorum ki, en çok trafik alan, kirlenen ve temizlik ilaçlarına maruz kalan yüzeyde gözlem yapmanın en doğru en gerçekçi yol olduğunu düşünüyorum. 

Bianca stella mermer boyama

Markanın kullanma ve uygulama talimatlarına uyarak masamı boyadım ve zaten her gün yemek yediğimiz masa olduğu için hiç ara vermeden kullanmaya başladık. Stella boya için ekstradan vernik yapmıyoruz, boyuyorsunuz ve işiniz bitiyor. Sadece ıslak zeminlerde ekstra işlem istiyor, onu da zaten yakında anlatacağım. Bir kaç gün dikkatli kullandım, boyanın kemikleşmesini bekledim ki ona haksızlık etmeyeyim:) Ve şuana kadar hiç bir sorun çıkarmadı,  pürüzsüz lake görünümü olan ve boyandığı bile anlaşılmayan, sildiğinde bezin yağ gibi aktığı, temizliği kolay bir boya, daha nasıl tarif edebilirim bilmiyorum 😁böylelikle deneme sürecini yıldızlı puan ile tamamlamış oldu:) 

Bu arada ben çok fenayımdır ha, masaya neler döktüm neler, kusur bulmak için uğraşırım hiç acımam:) Nitekim kusur bulamadığım için şuan tatlı tatlı boyayı övüyorum😊

Boyayı biraz anlatacak olursam, özellikle daha önce denediğiniz hobi boyalarına asla benzemiyor, bunun altını çizerek söylüyorum ki zaten hobi boyası değil profesyonel dönüşüm boyası, bu farkı iyi ayırt etmelisiniz. 

Kıvamı, yapısı, kapatıcılığı, uygulama kolaylığı, boyanın eşit dağılması, rulo izi bırakmaması, pürüzsüz lake görünümü, bunların hepsi zaten Bianca Stella'nın sıradan bir dönüşüm boyası olmadığını bize gösteriyor. 


Bianca stella metal boyama

Sonraki süreç ise, aradan aylar geçtikten sonra ben boyayı beğendiğimi belirttim ve birlikte çalışmaya başladık. Takipte kalın yakında iki güzel proje gelecek, bunlardan birisi balkon zemini boyama, tüm aşamaları ile blog'da paylaşacağım. Bu iş birliği sürecinde benimle ilgilenen Başak Hanım'ı da anmazsam içim rahat etmez, sabrı, ilgisi, nazikliği için çok teşekkür etmek istiyorum. Profesyonellik, iş ciddiyeti çok önem verdiğim bir nokta, çünkü biz içerik üreticileri sadece kullanıcı değiliz, markalarla iletişim halindeyiz, ortak projeler yapıyoruz ve modumuzun hep yüksek olması gerekiyor, bu da işimize daha iyi yapmamıza yardımcı oluyor. Dolayısıyla hiç bir sorun ya da olumsuz bir durum ile karşılaşmadan Bianca ile çalışmaktan keyif aldığımı söylemek istiyorum. 

Ne diyorum her zaman boya yaptığımızda herhangi bir olumsuzluk ile karşılaştığımızda çuvaldızı önce kendimize sonra markaya batıralım ki, hakkaniyetli bir yaklaşım olsun. Buna hemen bir örnek vereyim, daha geçen gün bir danışanım tezgahını boyadı ve üstüne Bianca eskitme boyası sürdü, sürdüğünde bazı yerlerde açılma oldu. Sanki altında slikon varmış da boya tutmuyormuş gibi bir görünüm hayal edin. Danışanımın ilk tepkisi "bu iyi değilmiş, keşke bunu almasaydık oldu".. 


İtiraf edin bir problem ile karşılaştığınızda asla kendinizde ya da yüzeyde bir hata olabileceğini kabul edemiyorsunuz:) Böyle olunca hemen aradım danışanımı ve sadece bazı yüzeylerde açılma yapan, geri kalan yüzeyde gayet düzgün olan bir boya nasıl kusurlu olabilir dedim. İyi değilse tüm yüzeyde sıkıntı olurdu, niye sadece belli noktalarda olsun ki? Sonra tezgahın yapısı gereği iyi olmadığını fark edince üstüne rölyef pasta sürdük, ardından tekrar aynı işlemleri yapınca, bu defa aynı ürün hiç bir sorun çıkarmadı. 

Bianca stella ile plastik boyama

Yüzeyde en ufak bir boyanın tutunmasını engelleyen, göremeyeceğiniz ve ne kadar temizlik yapsanızda bazı kalıntıları fark edemeceğiniz anlar oluyor, eğer sadece küçük bir bölgede sorun başladıysa bu tamamen yüzeyden kaynaklı oluyor ki zaten oradan kalkma yapan müdahale etmezseniz zamanla yürüyüp gider.. 

Size soruyorum temizlik ve zımpara yaptınız mı diye, bu iki detayı yeterince önemsemediğiniz için başınıza ileride bela oluyor :) Okumadıysanız eğer lütfen "Mobilya Boyamada Başarılı Olmanızı Engelleyen 9 Neden" yazımı okumalısınız. 

Bianca stella ile beyaz eşya boyama

Bianca Stella dönüşüm boyası ile nereyi ve nasıl boyarım? Katlar arası bekleme süresi ne kadardır? 


Biancastella.com.tr sizler için her detayı verdiği ve her sorununuz cevabını bulabileceğiniz bir sayfa oluşturmuş. Sadece bu detaylara bakarak bile uygulama adımlarını anlayabilirsiniz. 

Bianca stella boya

Bianca Stella boya ile her türlü ahşap, mobilya, mutfak tezgahı, parke, seramik, fayans, cam, plastik, metal, alüminyum, galvaniz, çinko, porselen, mermer, duvar, taş, kâğıt gibi yüzeyleri boyayabilirsiniz. 

Katlar arası bekleme süresi 3 saattir. 

Daha fazla bilgi için "merak ettikleriniz" kısmından her sorunuzun cevabını bulmak mümkün.

Bianca Stella ile nereye ne kadar boya gider?

Örneğin 8-10 kapaklı mutfak dolaplarınızı boyamak istiyorsunuz ve ne kadar boya almanız lazım, hangi malzemelere ihtiyacınız var, bunların hepsini pratik bir şekilde öğrenmek için biancastella.com.tr'ye gidiyorsunuz. 

Menüden "nereye ne kadar boya" sekmesine tıklıyorsunuz. 

Ne kadar boya gider

Ardından bir seçim yapmanızı istiyor, mutfak, banyo, tezgah, merdiven gibi bir çok seçenek var. 

Seçim yaptıktan sonra hemen alt kısımda size ne kadar boya almanızı ve kullanmanız gereken malzemeleri, fiyatları, hatta toplam rakamı bile gösteriyor. Bu bölümü çok sevdim gerçekten gayet pratik ve her detayın düşünülmüş olması muazzam 👌



Bianca Stella boyanın özellikleri ve fiyatı nedir? 

Bianca Stella'nın fiyatlarını görsel olarak ekliyorum. Boya yapacağınız yüzeylerin metre karesini hesaplarsanız sizin için daha kolay olur. Stella boyanın 1 litresi ile uygulama şekli ve zemine bağlı olarak, çift katta 10 - 12 metre kare alan boyanabilir. 

Stella boyanın özellikleri ;

• Örtücülük çok yüksektir.
• Mükemmel su dayanımı vardır. Su dayanımı çok iyi olduğu için, uygulandığı yüzeyde su yalıtımı da sağlar.
• Yüksek kimyasal dirence sahiptir (sabun, bulaşık deterjanı, şampuan vb).
• Yayılması çok iyi olduğu için fırça ve rulo izi bırakmaz, gerekli düzeltmeler için kullanıcıya istenen süreyi tanır.
• Uygulama sonrası bıraktığı parlak görünüm sayesinde ilave bir vernik uygulaması gerektirmez.
• Yüksek yapışma mukavemetine sahiptir, herhangi bir astar istemez.
• Kir ve leke tutmaz, ıslak ve sabunlu bez ile çok rahat temizlenir.
• Parfümlüdür, rahatsız edici bir kokusu yoktur.
• Su ve kimyasallara dayanıklı olduğu için, ayrıca koruyucu vernik uygulaması gerektirmez.
• İç ve dış tüm mekânlarda kullanıma uygundur.
• Colorate Renklendirme Sistemi ile sınırsız renk seçeneğine sahiptir.

Bianca Stella boyanın sınırsız renk seçenekleri

Colorate Renklendirme Sistemi ile sınırsız renk seçeneğine sahiptir. Renk konusunda ya çok kararsız oluyoruz ya da pinterest de gördüğümüz o rengi bir türlü bulamıyoruz ya, işte Bianca diyor ki, bölgenize en yakın bayiye gidin, elinizdeki görsel ile en yakın tonu makinede hemen yaptırabilirsiniz. Bayileri bulmak için buraya tıklayabilirsiniz. 

Ayrıca boyayı satın alırken aşağı doğru kaydırdığınızda sınırsız renk seçeneğine sahip olduğunu göreceksiniz. Tek sıkıntı karar vermesi 😊 buraya tıklayarak diğer tüm renkleri inceleyebilirsiniz. 

Stella boya renk kartelası
Bianca Stella Renk Kartelası 



Peki ben neler boyadım Bianca Stella ile diye soracak olursanız?

İnstagram @betidesign hesabımdan takip etmeyi unutmayın, çünkü Stella ile konsol dönüşüm ve şahane bir balkon boyama projesi çok yakında geliyor:) Burada da tabi ki tüm detayları yazıyor olacağım. Şimdilik bu kadar yeni yazılarımı kaçırmamak aşağıdaki abone ol kısmına mail adresinizi girip, ücretsiz abone olabilirsiniz. 

13 yorum:

  1. Adsız24.5.22

    Yine tecrübe edilmiş, detay detay hazırlanmış, titiz bir yazı gelmiş. Teşekkürler Betül Hanım. Mutfak zeminini boyamak istiyorum. Balkon fayans boyama yazısını sabırsızlıkla bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim 😊🙏 en kısa zamanda geliyor ayrıca beraber de yapıyoruz, ücretsiz danışmanlık aklınızda bulunsun, 05439635345 whatsapp tan yazabilirsiniz. ❤️

      Sil
  2. Elif Bozkurt24.5.22

    Yine harika bir yazı teşekkür ediyorum bilgilendirdigin ve bunu yaparken neler sorabilecegimizi düşünüp oyönde yazılar yazdığın için 🥰🥰

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eveet hiç bilmeyeni düşünerek odaklanıyorum o yüzden biraz uzun oluyor ama seviliyor çok şükür ❤️🙏🙏

      Sil
  3. Adsız24.5.22

    Teşekkür ederiz.Yıne çok güzel paylaşım yapmışınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim her zaman gelin😊❤️❤️

      Sil
  4. Adsız24.5.22

    Merhabalar Betül hanım öncelikle her yazınızı bıkmadan usanmadan okuyan meraklı bir takipcinizim İyiki Ablam tavsiye etmiş. Her bloğunuzda ayrı bilgi mevcud sizin kadar keşke işine bağlı karınca gibi ayrıntılı çalışan danışmanlar olsa inşallah bu ilki siz başlatmış olursunuz ve vesile olmuş olursunuz. Yine ve yine satırlara bilgilerinizi döktürmüşsünüz yüreğinize ve ellerine bol sağlık Allah işlerinizi her daim ras getirsin sizi çok seviyoruz👏👏🦋🦋🤗😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun ne güzel bir yorum, hepimize inşallah 🙏🙏 çok teşekkür ederim her zaman beklerim ❤️❤️

      Sil
  5. Adsız24.5.22

    Merhabalar Betül Hanım öncelikle sizi merakla ve ilgiyle takip ediyorum her yazınızı bıkmadan usanmadan okuyorum emeklerineze sağlık maşallah işinizi o kadar severek yapıyorsunuz ki bize çok güzel yansıyor. Yine çok itinayla hazırlanmış bir yazı olmuş yüreğinize sağlık yine bizi aydınlattı Allah razı olsun işreniz her daim ras gitsin inşallah 🤲 ve merakla bekliyoruz balkon ve konsol proşenizi sizi çok seviyoruz İyiki varsınız Betül Hanım😘🤗🦋🌼❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl sizden Allah razı olsun çok teşekkür ediyorum iyi ki varsınız, balkon geliyor çok yakında her zaman beklerim görüşmek üzere 😊❤️❤️

      Sil
  6. Adsız24.5.22

    Betül hanım

    YanıtlaSil
  7. Özge Alat24.5.22

    Zevkle, ilgiyle ve heyecanla takip ediyorum. Araştırmacı yönünüz, güveniniz, titizliğiniz ve verdiğiniz cesaretle, sizinle birlikte mobilyalarımı boyamaya başlayacağım. Haftaya benden kaçışınız yok. 😇 İyi ki varsınız, bizleri yüreklendiriyorsunuz. İşıltınız her zaman daim olsun ♥️🍀🎉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amiin Allah razı olsun, gelim tabi beklerim numaram yazıyor, her zaman burdayım, çok teşekkür ederim 🙏😊❤️

      Sil

Düşünceleriniz benim için çok önemli, yorum bırakabilir ya da soru sorabilirsiniz.

Değerli yorumlarınız ve sorularınız onaydan geçtikten sonra yayınlanır ve yanıtlanır. Yorumun aşağıda görünmesi ve altına yanıtın girilmesi birkaç gün sürebilir, ara sıra kontrol ediniz.

Blogger tarafından desteklenmektedir.