2022 Yılının Pantone Rengi : Very Peri

 2022 Ev Dekorasyon Trend Renkleri

Renk konusunda dünya lideri olan Pantone, 2022 yılın rengini mavinin yeni bir tonu olduğunu duyurdu ve bir ilk olarak yılın rengi olarak yeni bir renk yarattı.

Rengimizin adı "Very Peri" geride bıraktığımız tuhaf, belirsiz kötü yıllara tepki olarak bu rengi seçmiş. Geçen sene de sarı ve gri rengini duyurup, eve kapandığımız dönemde enerji versin demişti. Gelen gideni aratmaz inşallah diyerek, Very Peri den umutluyuz😊

2022 pantone rengi


Mor rengi ve tonlarını seven eminim bir çok kişi vardır, bunlardan biri de benim kızım:) Biraz düşündüm de ben ev dekorasyonuma hiç ama hiç mor rengi eklememişim, yarın ilk işim "Very Peri" rengi bir mobilya boyamak😁 Şaka bir yana 2022'de bir çok markalarda görmeye başlarız, bu tonu sevdiyseniz bence yavaş yavaş yaşam alanlarınıza eklemeye başlayın.

Pantone 2022 yılının rengi Very Peri'yi tanımlarken " canlı menekşe kırmızısı alt tonlu dinamik deniz salyangozun mavisinin tonu" demiş, öyle bir şey işte bende google çevirisinin kurbanıyım :) biz kısaca beyaza kaçan mor diyebiliriz 😂

Pantone very peri


"Very Peri" ile evinizi dekore ederken dikkat etmeniz gereken 3 ipucu

1- Bütün bir duvarı boyamayın

Bu rengi çok sevmiş olabilirsiniz nasılsa trend deyip kendinizi kaptırmayın:) az öz olsun renk şemanızı iyi belirleyin, büyük bir duvarı komple boyamak yerine, kısmi duvar boyama şekillerinden ilham alabilirsiniz. 

Hatta daha önce bahsetmiştik, "Colour Blocking Kısmi Duvar Boyama Nasıl Yapılır? Duvar Boyama Örnekleri" bu yazımı da okuyabilirsiniz. 

2022 Ev Dekorasyon Trend Renkleri


2- Renk çorbasından uzak durun

Fark ettiyseniz pandemi ile birlikte herkes evde çok vakit geçirince daha sadeleşmeye minimal tercihler yapmaya yönelmişti. Fazla eşyalar canımız sıktı, huzur ve sakinlik veren renklere yöneldik. O yüzden Pantone 2022 yılının rengi Very Peri'yi de kullanırken elimiz çok bonkör olmasın ve zaten Very Peri kendi başına tüm dikkatleri üzerine çekeceği için tamamlayıcı renkleri daha nötr seçmekte fayda var. Örneğin beyaz, bej, krem, ahşabın tonları çok yakışacaktır. 

Pantone 2022 yılının rengi


3- Abartmayın

Very Peri rengi ile gri duvarın önünde bir koltuk hayal edebilirsiniz ama bunun içine kırmızılar eklemeyin, olabildiğince pastel tonlarında tercih yapmaya çalışın. 

Mor,şan şöhret aseletin rengi diye biliniyor, ne demişler "cüzdanını mor al, para getirir" 😊
Pantone 2022 trendi Very Peri , 2022 yılı için bu rengin enerjisiyle bol parayı çekeriz belki ne dersiniz? 

Pantone trend colour

Very Peri colour

2022 yılının Pantone rengi very peri






Hiç yorum yok:

Düşünceleriniz benim için çok önemli, yorum bırakabilir ya da soru sorabilirsiniz.

Değerli yorumlarınız ve sorularınız onaydan geçtikten sonra yayınlanır ve yanıtlanır. Yorumun aşağıda görünmesi ve altına yanıtın girilmesi birkaç gün sürebilir, ara sıra kontrol ediniz.

Blogger tarafından desteklenmektedir.