Tığ İşi Battaniye Modelleri Tıknaz Battaniye & Çizgili Koltuk Şalı Yapımı (video)

 Tığ İşi Battaniye Modelleri 

tığ işi battaniye modelleri
Tığ İşi Battaniye Modelleri 

Bugün sizlere benim en beceriksiz olduğum bir hobiden bahsedeyim:) Her alanda çok yetenekli olduğumu düşünenler var, aslında öyle olmadığımı kanıtlayarak kendimi gömeceğim bu yazımda 😁
Evet başlıktan da anladığınız üzere tığ işi, örgü işlerine karşı bir beceriksizliğim var, bazı zor modeller benim için içinden çıkılmaz labirentler gibi :) Tığ işi battaniye, koltuk şalı gibi büyük parçaları hiç beceremem diye düşünüyorum ama Pinteres'de o güzel battaniye modellerini görünce insanın canı çekiyor :)

Makrome ipi
"Buradan satın alabilirsiniz" 


Küçükken annem çok öğretti tığla yapılan motifler, yemeni kenarı oyası gibi çok yaptım, güzel oluyor muydu orasını bilmem ama yün ve şiş ile yapılan örgü yok mu! Ah o beni deli ediyordu ☺ O şiş gıcırtısı ve elinin kuru yüne sürtmesi (yazarken bile tüylerim diken diken oldu :) beni benden alıyor.. Kısaca bir hevesle başladığım yarım bıraktığım bir döngü oldu hep hayatımda, ev gezmelerinde günlerde herkesin elinde şakır şakır işlenen örgüleri gördükçe hep oraya ait olmadığımı hissederdim. Zaten doğru düzgün ev gezmelerini, günleri de hiç beceremezdim, gelmiyorsun  lafları havalarda uçuşurdu:) O zamanlar daha genç olduğum için henüz ne istediğimi ya da ilgi alanlarımı bulamıyordum ama neyi istemediğimi çok iyi biliyordum.. 

Tığ İşi Battaniye Modelleri
Tığ İşi Battaniye Modelleri 

Ben hiç bir zaman özellikle kadınların yeteneksiz olduğuna hiç inanmadım, sadece henüz siz kendinizi keşfetmemişsinizdir! İyi olduğunuz keyif aldığınız bir alanı bulun ve bunun üstüne giderek kendinizi geliştirin öğrenin o kadar. Örgü örmek bir sanat işi bence, eğer bu alanda ilginiz varsa, size tavsiyem herkesin yaptığını yapmayın o klasik tabuları yıkın ve trendleri takip edin. Bu işten çok güzel kazanç bile elde edebilirsiniz.. 

Gelelim tığ işi battaniye koltuk şalı yapımına, bu örneği görünce çok beğendim videosunu da izleyince benim gibi bu işlerden pek anlamayanlar bile kolaylıkla yapabilecek kıvamdaydı, iki ayrı battaniye ve video ekleyeceğim, okumaya devam edin.

Tığ İşi Battaniye Modelleri
Tığ İşi Battaniye Modelleri 


Tığ işi battaniye 1. model 

Turuncu tıknaz battaniye yapımı

Turuncu rengi  ve iri kalın püskülleri ile harika bir battaniye. Koltuğun kenarına koy ,hem dekor parçası olarak evine renk katsın hem de miskinlik yaparken seni ısıtsın. Şimdi bu battaniye modeli nedir ve nasıl yapılır benden teknik bilgi çıkmaz :) ama merak etmeyin ,kim yapmış, nasıl yapmış buldum, hatta vidolarını bile buldum, hepsini ekleyeceğim.

Bu turuncu battaniye için www.mjsoffthehookdesigns.com 'a gidin ve sayfa dilini Türkçe çeviri yaptığınızda rahatça anlayabilirsiniz. Yine de anlamadığınız yerler olursa aşağı videosunu ekliyorum, eminim izlerken daha iyi anlarsınız. Zaten örgü işleri az çok bilenler modele bakar bakmaz şıp diye çözerler ama benim gibi hiç bilmiyorsanız işiniz biraz zor:)



Çizgili Koltuk Şalı Yapımı
Çizgili Koltuk Şalı Yapımı 


Tığ işi battaniye 2. model

Baho çizgili battaniye yapımı

Bu model kesimlikle favorim oldu, benim siyah beyaz ve geometrik desenleri ne kadar sevdiğimi bilirsiniz. Bazı modeller ne kadar güzel ya da kolay olursa olsun, bence battaniye ya da yaptığınız herhangi bir el işi örgü işinde ,en önemli kısım kesinlikle tasarım. Eğer ki bu işten para kazanmayı düşünüyorsanız, göze hoş gelen çarpıcı ve dikkat çeken bir tasarım yapmak zorundasınız. Bildiğiniz kalıpların dışına çıkın ve trendleri takip ederek, renk, desen, model konusunda iyi bir tasarım ile harika işler çıkar. Bu çizgili battaniyeyi ben alırdım mesela, çizgili olması dışında uç kısıma eklediği sarı detaya bayıldım. Sadece battaniye ,koltuk şalı olarak değil kilimi bile şahane olurmuş.

Çizgili Koltuk Şalı Yapımı
Çizgili Koltuk Şalı Yapımı 


Neyse hemen çizgili battaniye nasıl yapılmış linkini ekliyorum, dediğim gibi yabancı site olduğu için çeviri kullanarak sayfayı Türkçe yapabiliriniz. Bu linke tıklayarak detaylara bakabilirsiniz, thesnugglery.net ,hemen aşağıya baho çizgili battaniye videosunu ekliyorum. 

Blogumda dekorasyon dışında farklı bir konu paylaşmış oldum ama eğer bu tarz farklı el işi kaynaklarını paylaşmamı isterseniz, yorumlarda yazın, bende ona göre devam edebilirim :)


Çizgili Koltuk Şalı Yapımı
Çizgili Koltuk Şalı Yapımı

Çizgili Koltuk Şalı Yapımı
Çizgili Koltuk Şalı Yapımı



Hiç yorum yok:

Düşünceleriniz benim için çok önemli, yorum bırakabilir ya da soru sorabilirsiniz.

Değerli yorumlarınız ve sorularınız onaydan geçtikten sonra yayınlanır ve yanıtlanır. Yorumun aşağıda görünmesi ve altına yanıtın girilmesi birkaç gün sürebilir, ara sıra kontrol ediniz.

Blogger tarafından desteklenmektedir.