En Kolay Ahşap Yatak Başlığı Nasıl Yapılır

 Bohem Stil Yatak Başlığı

Yatak odası dekorasyon değişikliği ile ilgili fikir arayışı içerisinde misiniz? O zaman doğru yerdesiniz, bulduğum bu fikri çok beğeneceksiniz.

Yatak Başlığı nasıl yapılır

Sanıyorum yatak odası geri dönüşümlerinde, değiştirmesi en zor olan yatak başlığı oluyor. Mevcut olanı boyamaktan başka bir seçenek gözükmüyor diye düşünürdük çoğu zaman. Yenisini almaya kalksak, yatak başlığı modelleri arasından, en çok beğendiğimiz nedense fiyatı en yüksek olana denk geliyoruz:)

Size en kolay ve en uygun fiyatlı yatak başlığı nasıl yapılır, bunu gösteriyor olacağım, okumaya devam edin.

Yatak Başlığı nasıl yapılır

Bu fikri tesadüfen Place Of My Taste bloğunda gördüm ve bayıldım. Dekorbeti blog okuyucularım da bu fikri mutlaka görmeli diye düşündüm. Endişelenmeyin yatak başlığı nasıl yapılır dediysem,gerekli olan bütün detayları size vermeden yazıyı bitirmeyeceğim:) 

Bohem stil dedim ama siz bu yatak başlığını, odanıza göre tamamen farklı stile göre dekore edebilirsiniz. Önemli olan burada yapılabilir yatak başlığı fikrini almak ve evinize istediğiniz gibi uyarlamak.

Benim gibi bu hali ile de sevebilirsiniz, bence salaş stilin en güzel tarafı , rahat ve çabasız görünümü.

Yatak Başlığı nasıl yapılır

Yatak Başlığı Nasıl Yapılır

Öncelikli ahşap seçimi için iki seçenek sunayım sizlere. 

Birincisi ham mdf kullanabilirsiniz. 
Ya marangoza gidip bu modelin aynısını yapmasını isteyeceksiniz ya da mdf plakalar halinde satılıyor siz kendiniz temin edecek ve sadece marangoza pencere boşluklarını kesmesini söyleyeceksiniz. Mdf plakayı bulunduğunuz şehirde bulamazsanız Ahşaplar.com da satılıyor bakabilirsiniz.

İkincisi ise kavak ya da kayın kontrplak kullanabilirsiniz, onu da plaka halinde temin ederek yatak başlığını yapabilirsiniz. Kavak kontrplak için en az 20 mm tercih etmelisiniz, standart ölçüde geliyor, yatak başlığı için yeter de artar bir ölçüsü var merak etmeyin. Ahşaplar.com da kavak, kayın kontrplak seçeneklerine bakabilirsiniz. 

Ölçüleri 

Ölçüleri inç olarak verilmiş, sizin için santim olarak düzenledim. 

Yatak Başlığı nasıl yapılır

İki seçeneğe de bakın bütçenizi göre tercih yapabilirsiniz, eğer mdf tercih edecek ve onu boya ile ahşaba dönüştürmek isterseniz, bu "Tv Ünitesi Yenileme ve Masif Ahşap Görünümlü Boyama Nasıl Yapılır" yazımı okuyabilirsiniz. 

Yatak Başlığı nasıl yapılır


Kontrplak tercih ederseniz de, güzel bir zımpara ardından sadece renkli vernik sürebilirsiniz ya da hobi boyalarından Rich wax, yağlı boya ile sür sil tekniği ile bu uygulamayı yapabilirsiniz. 

Pencere boşluklarına ise, orjinalinde hazeran, örgü hasır tarzı bişey kullanılmış, hazeran çeşitlerini Kök ahşap sitesine bakabilirsiniz. 

Daha uygun fiyatlı seçenek ise jüt kumaşları yatak başlığına zımbalayın, hatta jüt kumaş şeffaflaşan beyaz tutkala biraz su ekleyip kumaşın her yerine sürerseniz, hazeran gibi daha sert bir malzeme elde etmiş olursunuz. 

Yatak Başlığı nasıl yapılır

Hazeran yerine size uygun fiyatlı bir fikir vereyim, Trendyol 'da uygun fiyata plastik hasır klimler satılıyor, onu kesip kullanabilirsiniz. 

Yatak başlığını monte etmek için ise, burada direk duvara monte etmişler, çokta pratik bir çözüm olmuş, ama sizin yatağınız bazalı ve yatak çerçevesi varsa, yatak başlığına iki ayak ekleyin, onu direk mevcut çerçevesine monte edebilirsiniz. 

Yatak Başlığı nasıl yapılır

Son olarak bu modelin aynısını yapmak zorunda değilsiniz, önemli olan bu fikirden ilham almak ve hayal gücümüzü özgür bırakmak, emin olun biraz düşününce kendiliğinden fikirler su gibi akıp gidecek. Bir kaç yatak başlığı modelleri ekliyorum, size beyin fırtınası yaparken çok faydalı olacaktır:) 

Yatak Başlığı nasıl yapılır


Yatak Başlığı nasıl yapılır



2 yorum:

  1. Seffaflasan tutkal normal beyaz tutkaldan farklı mı çok güze sayfanız bayıldım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bildiğimiz nalburda satılan beyaz tutkal, üzerinde kuruyunca şeflaşır yazdığına emin olun yine de, çok teşekkür ederim 💖

      Sil

Düşünceleriniz benim için çok önemli, yorum bırakabilir ya da soru sorabilirsiniz.

Değerli yorumlarınız ve sorularınız onaydan geçtikten sonra yayınlanır ve yanıtlanır. Yorumun aşağıda görünmesi ve altına yanıtın girilmesi birkaç gün sürebilir, ara sıra kontrol ediniz.

Blogger tarafından desteklenmektedir.