Whynot Kendinden Vernikli Boya Hakkında Her Şey | Vernikli Boya Deneme Sonuçlarım

 Whynot Yeni Nesil Boya Markası 

Sizlere iki sorum var!

  1. Bir boya markası sizi nasıl etkileyebilir?
  2. Bir boya markasından beklentileriniz nelerdir?

Bu iki soruyu iki üç dakika düşünmenizi istiyorum :)

Biliyorum aklınıza hemen "boyanın kalitesi" ve "yüzeye tutunması" gelecek. Bunlar tabiki önemli ama benim şimdi sizlere bahsedeceğim detaylar çok daha başka açılardan bakmanızı sağlayacak.


Whynot Vernikli Boya, dekorbeti, Betül Özbir
Whynot Multisurface Vernikli Boya Hakkında Her Şey 


Boyanın kalitesini ayrı bir sınıfta tutuyorum çünkü bu konudaki fikrimi biliyorsunuz, yine de bilmeyenler için bahsedeyim.. Çok basit anlatmak gerekirse bir marka olmak ve fabrikada boya üretmek bizlerin tahmin edemeyeceği kadar büyük servet harcamaktır, sadece üretmek değil, bu piyasada yer almak başlı başına büyük Arge çalışmaları gerektirir. O yüzden bu işin mutfağında zaten aylarca hatta yıllarca testleri yapılmış ve piyasaya sunulmuş ürünlerdir. Yani diyeceğim o ki siz olsanız bu kadar serveti, olmamış bir boyaya harcar mıydınız? Hani hep başarısız bir projeniz olunca, suçu hemen boyada buluyorsunuz ya, belki bu yazım sizlerin bakış açısını değiştirir. 


İyi güzelde beti, hiç mi başarısız boya yok? derseniz. Var tabiki :) benim bizzat deneyimlediğim masamda yapış yapış olan ekmek kırıntısının dahi masadan temizleyemediğim, çok hızlı piyasaya sürülmüş fason üretilen ürünlerde gördüm. O yüzden uzaktan araştırdığım güçlü alt yapısı olan bazı markalara bile aynı mesafeden bakıyorum, benimle iş birliği yapmadan önce ürünlerini denemek istediğimi söylüyorum. Hani bir söz vardır "sütten ağzı yanan, yoğurdu üfleyerek yer" diye, benimki o hesap işte ve her şeyi dürüst samimi bir dilde anlattığım için sanırım bana o yüzden güveniyorsunuz. Güvenmeye devam edin çünkü hiç bir zaman beğenmediğim bir ürünü bu blogta kaleme almayacağımdan emin olabilirsiniz.. 


Ben hem kendim için (çünkü yeni ürünler keşfetmeye bayılıyorum :) hem de sizler için yeni markalar denemeye ve sizlere tanıtmaya devam edeceğim. Sizlere düşen sadece tavsiye ettiğim markalar arasından, sevdiğiniz sizi cezbeden bir renk ya da bütçenize uygun olanı seçip kullanmak düşüyor. Bende sizler gibi kullanıcıyım, boyaları size tavsiye etmeden önce onları kullanıp, onlarla bir müddet yaşıyorum ve uzun süre gözlemliyorum.


Şimdi beni gerçekten çok etkileyen, uzun süredir en çok trafik alan yemek masamda denediğim (tüm testlerimi orada yapıyorum biliyorsunuz, aklınıza gelebilecek her türlü testten geçmiş oluyor :) ve sadece boyasını değil logo tasarımından tutunda, ambalaj, rulo, fırçasına kadar beni kendisine hayran bırakan bir markadan bahsedeceğim!


Whynot Vernikli Boya
Whynot Multisurface Vernikli Boya 

Whynot İle Nasıl Tanıştım

Hatırlarsanız instagramda bir story paylaşmıştım, kargo paketini gösterip yeni bir boya deneyeceğim, memnun kalırsam blogta bahsedeceğim demiştim. İşte şimdi uzun uzun konuşma vakti, umarım son satırına kadar okursunuz, çünkü hiç bir detayı atlamadan yazmak istiyorum hatta duygularımı bile yazmak istiyorum :) 


Ben Whynot markasını tesadüfen terracotta rengi ararken keşfettim, instagram sayfasına baktığımda (@whynot.paint) beni ilk etkileyen, her detayın en profesyonel bir şekilde hazırlanmış olmasıydı. Yani instagram feed sayfa akışından tutunda, fotoğraf, video çekimleri, logo tasarımı, ürünlerin sunumları, açıklama metinlerine kadar her detayına bayılmıştım. Hemen takibe aldım tabiki, hatta malzeme notlarımın arasına ekleyip "bunu dene" diye yazmıştım:) Aradan çok kısa zaman geçti geçmedi whynot paint marka sahibi Elif Yokus benimle iletişime geçti ve ürünlerini denememi istedi. Logo dan hemen tanıdım tabi, dedim seve seve ☺ Bu arada Elif hanım o kadar ilgili ve tatlı bir kadınki anlatamam, ben ilk önce ekipten birisi ile konuştuğumu düşünmüştüm ama karşımda çok çalışkan her detayı düşünen whynot'un kargolama paket süreceni dahi yakından takip eden bir patron vardı:) Size bir sır vereyim, eğer benim bir markam olsaydı, A'dan Z'ye hiç abartmıyorum Elif hanımın titizlikle yönettiği, tıpkı whynot gibi kusursuz bir markam olurdu. Kesinlikle muhteşem ve buradan bir kez daha söylemek istiyorum, henüz daha çok yeni bir marka ama kısa süre içerisinde çok sevileceğini, tercih edileceğini düşünüyorum. Whynot paint ürün guruplarını yakından görmek ve satın almak için shop.whynotpaint.com sitesini ziyaret edebilirsiniz. Ürünlere kolayca ulaşabileceğiniz hiç zorlanmadan alışveriş yapabileceğiniz kullanımı kolay bir arayüzü var. 

Whynot


Şimdi size kargo paketimi açarken hissetikleriminden bahsedeyim biraz tebessüm edelim:) Kargoyu açar açmaz ilk hissettiğim şey, sanki yurt dışı bir boya markasından paket gelmiş gibi kendimi özel hissettim. Neden yurt dışı dedim çünkü benim o araştırmacı ruhum yabancıların hobi ürünlerini incelemeyi çok seviyor :) İşte whynot tam olarak böyle hissetmeme sebep oldu. Benim aşırı derecede fırça takıntım vardır hatta evde hala kullanmaya kıyamadığım ithal fırçalarım vardır. O yüzden hemen gözüme whynot'un ahşap saplı fırçasına ilişti:) Evet bir müddet aşk yaşadık onunla 😀 Sonra kendime gelerek boya şişesini elime almıştım :) 

İlk cümleme başlarken sizlere iki soru sormuştum, umarım ne demek istediğimi izah edebilmişimdir. Bir boya markasından beklentilerinizi sorgularken markanın önce işine olan saygısını ve biz kullanıcalara verdiği değeri unutmamak lazım. Bir boya markası size kendinizi özel hissetirmeyi başarabiliyorsa, kolay kolay o markayı unutmaz ve tekrar onu tercih etmek istersiniz. İşte tüm bunları Whynot Paint fazlası ile başarmış bir marka.. 

Hadi şimdi whynot paint vernikli boya tecrübemi anlatayım ne dersiniz? 

Whynot paint fırça


Whynot Paint Vernikli Boya 

Vernikli boya deyince biliyorum bir çoğunuzun kafası çok karışık, son zamanlarda çok fazla popüler oldu ve sayıları gitgide çoğalıyor. İnstagramdan en çok aldığım soru şöyle "Betül hanım hangi marka vernikli boyayı tavsiye edersiniz?"  
Bunu bana sormanızın tek bir sebebi var, çünkü ben herhangi bir hobi boya markasının bayisi değilim. Yaklaşık bir ay denerim ürünü sevdiysem seve seve işbirliği yaparım. Vernikli boyayı çok sevdik, çünkü bizi ekstra vernik atma derdinden kurtardı ve hem maddi anlamda tasarruf etmiş olduk hem de daha az yorulmuş olduk. O yüzden mobilyalarınızı vernikli boya ile boyamak çok akıllıca, peki nasıl uygulanır, nelere dikkat edilmeli, yeterince sağlam oluyor mu? vb sorularınızı ayrı bir makalede uzun uzun yazacağım merak etmeyin, yakında çok güzel projeler gelecek takipte kalmayı unutmayın.. 

Whynot paint
Whynot Paint Vernikli Boya 


Whynot multisurface uygulaması kolay, düşük VOC içeren çevre dostu bir boyadır. Kendinden vernikli ve ipek mat parlaklığında yüzeyler elde etmenizi sağlayan yeni nesil ev boyasıdır. 
Tüm yüzeylere mükemmel yapışma sağlar, ahşap mobilyaları, banyo ve mutfak seramiklerinizi kolayca uygulayabilirsiniz. 

Whynot vernikli boyaya geçmeden önce ambalaj tasarımını çok sevdiğimi eklemek istiyorum, hani boyanın kapağını açarız, sonra tekrar kapatmak istediğimizde bir türlü o kapak oturmaz, sıkıca kapatamayız, kapatsakta kurumuş boya yüzünden bu defa da açamayız :) işte whynot'un boya ambalajında bu sorun yok! İlk defa boya şişemin etrafı çok kirlenmeden ve ağız kısmını kolayca kapayıp açabildiğim bir tecrübe yaşadım. 

İkinci olarak eklemek istediğim ise boyanın kokusu, bu soruda çok geliyordu o yüzden kısaca bu konuyada deyinmek istiyorum. Whynot vernikli boyasında sizi rahatsız edecek bir kokusu yok! Şişenin içine iyice burnunuzu yaklaştırdığınız zaman çok hafif ojeye benzer bir koku alıyorsunuz fakat uygulama yaparken hiç bir koku almıyorsunuz. Ben boyayı sürerken ev halkına test ettirdim, odaya girip çıkmalarına rağmen hiç bir koku almadıklarını söylediler. Aklınızda soru işareti kalmasın, eğer astım rahatsızlığı ya da evinizde küçük yaş grubu çocuklarınız varsa endişe etmeyin koku asla rahatsız etmeyecektir. Su bazlı bir boya olduğu için gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. 

Whynot Vernikli Boya
Whynot Multisurface Vernikli Boya 

Whynot Paint Vernikli Boya Uygulama 

Vernikli Boya Nasıl Kullanılır? 


Whynot vernikli boya ile harika projeler hazırlıyorum çok yakın zamanda onların da detaylı anlatım makalesi gelecek ama yine de boyanın uygulama kolaylığı hakkında kısaca bahsetmek istiyorum. 

Boya elime ulaşır ulaşmaz o benim meşhur her şeyi test ettiğim yemek masamda uyguladım. Her zaman olduğu gibi boyamızı çalkalamadan asla kullanmıyoruz ama bu kez ben çalkalamadım çünkü whynot'un ahşap karıştırma çubukları var. Bu detay aslında o kadar çok önemli ki, şişeyi çalkalamak kapağa boya bulaşmasına ve kurumasına sebep oluyor, karıştırma çubukları ise bu olayı kökünden çözmüş oluyor. Boyanın kapağını açıyorsunuz ve üzerindeki koruma kağıdını çıkardıktan sonra whynot'un ahşap çubukları ile iyice karıştırıp boya tavanıza dökebilirsiniz. 

Boyayı uygulamak için yine whynot'un kadife rulosunu kullandım, benim kullandığım renk Warm Terracotta multisurface vernikli boya idi, deneme olduğu için bu aşamaların fotoğrafı yok ama dediğim gibi yakında yeni projemin uygulama videosunu yüklerim. 
Boyanın kıvamı kullanmaya hazır, kolay sürülebilir ve sizi yormayacak bir kıvamı var, su eklemeden hemen uygulamaya geçebiliryorsunuz. Rulomu boyaya iyice yedirdim ve gerekirse boş bir tabakta fazlasını alarak uyguladım. Benim masam geniş bir yüzey olduğu için hızlı hareket ettim ve boyamı dağıttım sonra hafifçe tarama yaparak bıraktım. Boyanın sürümü ipek gibi çok rahat uygulama aşamasında hiç zorlanmadım, özellikle test ettiğim ürünleri uygularken olabildiğince acemiymişim gibi davranmaya çalışıyorum ki, boya kolay sürülüyor mu, iz yapıyor mu gibi her aşamayı görmek istiyorum. Ayrıca test tam anlamıyla işe yarasın diye, ön bir işlem yapmıyorum, yani zımpara ve astar kullanmadan uygulamayı yapıyorum :) Çünkü beni biliyorsunuz az çok, ben bu işi yıllarca profesyonel olarak yaptım, zımpara ve astarsız çalışmadım, kısaca hiç bir ön işlem yapmama rağmen yaklaşık bir aydır kullanıyoruz masayı tek kelime ile harika ☑

Whynot Vernikli Boya
Whynot Multisurface Warm Terracotta 

Ben beyaz zemin üzerine terracotta uygulamıştım o yüzden iki katta bile güzel bir kapama sağlasabile üçüncü katımı attım ve rengim tam oturmuş oldu. Turuncu renk içeren tonlar unutmayın kapatması zor renklerdir. Ve bitti :) ne kadar güzel değil mi, boyayı aç, karıştır ve uygula bitsin 👌 

Peki whynot paint vernikli boya kat arasında ne kadar süre bekliyoruz? 


24 Saat ❌ hayır
12 Saat ❌ hayır 
6 Saat ❌ hayır
4 Saat ❌ hayır
2 Saat ✅ evet 

Eveet sadece 2 saat bekleyip ikinci katı atmanız yeterli 👌 Ömür tüketen bekleme süreleri yok! :) 
Sadece fayans ve seramik yüzeyler için kat arası 4 saat beklemesi süresi var o kadar.

İlk kat boyanızı sürüyorsunuz, o sırada yemek, temizlik işinizi halledip ikinci katı uyguluyorsunuz ve böylece sadece bir kaç saat içinde mobilya yenileme lüksüne ulaşıyorsunuz:) 

Ve sonuç, yemek masası evin en işlevsel yüzeyidir, mutfakta üzerinde sadece yemek yenmez, her şey yapılır. Hele benim gibi mutfağını atölye gibi kullanan varsa o masa olmadık işlere maruz kalır:)
En çok merak ettiğiniz konuyu biliyorum "yüzeyde yapışkanlık var mı" açıkcası ben de ilk onu gözlemledim, gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ve tavsiye edebilirimki, haftalar geçmesine rağmen hiç bir yapışkanlık yok. Masayı temizlerken bezinizde bir tutukluk hissetmezsiniz ve lekeleri kolayca temizlersiniz. Temizlik sırasında Domestos Cif gibi ilaçları kullandım, hiç bir sorun yaşamadım. Çay lekesi, yağ lekesi aklınıza gelebilecek her türlü testten geçtiğini söylebilirim, daha ne olsun değil mi?

Whynot paint
Whynot Multisurface Vernikli Boya 

Burada ayrı bir parantez açmak istiyorum çünkü bana gelen mesajlardan yola çıkarak, bir kaç cümle eklemek istiyorum. Öncelikle kullandığımız boyalar su bazlı, her ne kadar harika bir boyada olsa, su bazlı boya olduğunu unutmadan titiz davranmak zorundayız. Yani masaya dökülen suyu uzun süre bekletip, üstüne bir de tırnak testi yapmak akıl karı değil. Sonuçta masaya reçine, epoksi dökmedik, dolayısıyla boyadığımız ürünleri sonsuza dek öyle kalmasını beklemek yanlış olur, siz ne kadar hassas davranır iyi bakarsanız o kadar uzun ömürlü sonuç alırsınız. Şöyle düşünün en pahalı mermerin bile üzerine sıcak koyamaz, limon sıkamazsınız! Üstelik mobilya mağazasından aldığınız eşyalar bile zamanla yıpranmaya mahkumdur, çünkü onlarda neticede bir boya. O yüzden rica ediyorum boyadığınız ürünlerde sorunla karşılaştığınızda önce, doğru uygulama yapıp yapmadığınızdan ve boyadığınız ürünleri kullanırken nerede hata yaptığınızı gözden geçirmeyi unutmayın..

 Şöyle bir tavsiye verebilirim, eğer küçük çocuklarınız, evcil hayvanlarınız varsa ve ev halkı yeterince eşyaları titiz kullanamıyorsa o zaman sizin ekstra bir koruma altına almanız gerekebilir. Özellikle sık kullanılan yemek masası ya da sadece yatay yüzeyleri whynot'un su bazlı sıvı cam ürünü var, bu gibi durumlarda son kot olarak sürmenizi tavsiye edebilirim.

Whynot paint


Çok samimi söylüyorum gerçekten bu markayı çok sevdim, Elif hanımla sohbet ederken şöyle demişti "Bizim öncelikli hedefimiz kalite ve müşteri güveni.." Söylemek yazmak çok kolaydır ama bunu müşteriye hissettirmek ve yaşatmak konusunda bir çok markanın geride kaldığını düşünüyorum. Whynot ile bunu hissedebilirsiniz, en azından benim kadar çok detaycı bir kadını büyüledi ☺ bakalım siz deneyimleyince neler hissedecekseniz çok merak ediyorum, banada yazmayı unutmayın.. 

Genel olarak kısaca özetlersem ;

Whynot Multisurface Kendinden Vernikli Boya

  • Tüm yüzeylere uygulanabilir.
  • Kendinden verniklidir. 
  • Çizilmelere ve UV ışınlarına dayanıklıdır.
  • Ekstra vernik istemez. (ıslak zemin, banyo ve zemin hariç)
  • İpeksi mat parlaklığında bir bitiş sağlar. 
  • Kullanıma hazır, su ilave edilmez. 
  • Kat arası bekleme süresi 2 saattir.
  • Kolay uygulanır, iz yapmaz. 
  • Yüzeyde yapışkanlık hissi bırakmaz. 
  • Temizliği kolaydır. 
  • Çevre dostudur.
Whynot Paint instagram hesabını (@whynot.paint) mutlaka takip etmeyi unutmayın, ayrıca www.whynotpaint.com ve güvenle alışveriş yapabileceğiniz shop.whynotpaint.com 'u ziyaret edebilirsiniz. Şuan %10 indirim var ve gerçekten fiyatları çok uygun 👌

Whynot Multisurface Vernikli Boya Renk Kartelası 

Whynot' un vernikli boyasında 53 renk paleti mevcut, sizin için ekliyorum renk kartelasını inceleyebilirsiniz. Renklerin ne kadar güzel olduğunu söylememe gerek yok sanırım, tek sıkıntı karar vermesi çok zor ☺ 

Hadi rengini seç ve boyamaya başla! 

Vernikli boya renk kartelası
Whynot Multisurface Vernikli Boya Renk Kartelası 



Son olarak Whynot' un sadece vernikli boyası yok, harika duvar boyaları var, ben duvarımı boyadım çok yakında dokulu duvar projesi ile geleceğim, orada uzun uzun konuşuruz tüm detayları..

Whynot paint
Whynot Multisurface Vernikli Boya 



Hiç yorum yok:

Düşünceleriniz benim için çok önemli, yorum bırakabilir ya da soru sorabilirsiniz.

Değerli yorumlarınız ve sorularınız onaydan geçtikten sonra yayınlanır ve yanıtlanır. Yorumun aşağıda görünmesi ve altına yanıtın girilmesi birkaç gün sürebilir, ara sıra kontrol ediniz.

Blogger tarafından desteklenmektedir.