Jüt İpten Kilim Nasıl Yapılır? Halattan Paspas Yapımı

Jüt Halı Yapımı

Dekorasyon stilleri arasında rustik ve iskandinav tarzlarını seviyorsanız, jüt halılar, naturel halılar, hasır halılar eminim ilginizi çekiyordur. İkea 'da mutlaka Lohals naturel halıları görmüşsünüzdür. Fiyatı biraz pahalı olsada, gerçekten dekorasyonu tamamlayan özel parçalardan biri olduğunu düşünüyorum. Halat ipten halı nasıl yapılır birlikte görelim, ayrıca malzemeleri nereden temin edebilirsiniz, onlarıda detaylı anlattım.

Jüt halat ipi bende çok seviyorum, zamanında bir çok dekorasyonda kullandım, en son aynamı, saksımı dekore etmiştim. Görmek için ''Halat İpten Ayna Nasıl Yapılır''yazımı okuyabilirsin.

Halat İp İle Halı Nasıl Yapılır
Halat İp İle Halı Nasıl Yapılır


halat ip halı
Halat İp İle Halı Nasıl Yapılır


Yabancı blog yazılarını okurken Collective Gen bloğunu keşfettim. Bu projeyi görünce, Türkiye'de hangi malzemeleri kullanarak yapabiliriz kısmını araştırdım.

Çünkü daha önce sıcak silikon ile çalıştım fakat zamanla atmalar oldu, daha dayanıklı malzeme bulmam gerekiyordu. Ahşap yapıştırırken genelde ben Apel'in iskelet tutkalını kullanıyorum. Apel markanın bir çok ürününü kullanma fırsatım oldu. Bu kez halat ipi yapıştırmak için yine Apel'in Sıvı Çivi ürününün uygun olacağını düşünüyorum. Montaj yapıştırıcısı diye de geçiyor, bir çok alanda kullanılıyor ve çok sağlam ayrıca su ve neme dayanıklı. Hızlı kuruma sağladığı için de bu ürün halı yaparken işinizi görecektir. 

Halat İp İle Halı Nasıl Yapılır
Halat İp İle Halı Nasıl Yapılır

Halat İpten Halı Nasıl Yapılır

Malzemeler & Nereden Temin Edebilirsiniz 

  1. Jüt halat ip (hepsiantep.com sitesinde,4 mm ila 40 mm çapında halat ip var, kilo ya da metre hesabı satın alabilirsiniz. Halı için tavsiyem 6 ya da 8 mm çapı tercih edin çok kalın halıda zarif durmayabilir. Kilo olarak almak daha avantajlı,6 mm halat ipin 1 kilosundan 27 metre halat ip çıkıyor. Büyüklüğü göre 15-20 kilo ip bu boy halı için yetecektir.6 mm x 10 kilo = 180 tl
  2. Apel sıvı çivi (En yakın nalburlardan temin edebilirsiniz ya da n11.com dan alabilirsiniz.)
  3. Silikon Tabancası (Sıvı çiviyi kullanmak için gerekli,onlinehırdavat.com dan bulabilirsiniz.) 
  4. Sert çadır örtüsü (yuvarlak naylon masa örtüsü ya da ince keçe kumaş olabilir) 

Jüt İpte Kilim Nasıl Yapılır?

Çadır kumaşını halıyı ne kadar büyüklükte yapacağınız ölçüde kesin. Halat ipin ucunu önce ufak bir bant ile yapıştırın, tüyleri birbirinde ayrılmayacak kadar, sonra önce elinizde ipi minik bir çember yapın, çadır kumaşa biraz sıvı çivi sıkın, ipi yapıştırıp çember etrafında dönmeye başlayın. Halatı etrafına sararken bir yanda sıvı çivi sıkarak ilerleyin. Halıyı istediğiniz boyuta getirene kadar işlemlere devam edin. Bir metreden büyük bir halı yapacaksanız eğer 4-5 saat sürecektir.

İzlemek isterseniz videoyu ekliyorum.




paspas yapımı
Halat İp İle Halı Nasıl Yapılır




Halat İp İle Halı Nasıl Yapılır
Halat İp İle Halı Nasıl Yapılır

2 yorum:

  1. Çok güzel anlatmışsınız..blogunuzla henuz tanıştım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz 💗 çok teşekkür ederim 🤗

      Sil

Düşünceleriniz benim için çok önemli, yorum bırakabilir ya da soru sorabilirsiniz.

Değerli yorumlarınız ve sorularınız onaydan geçtikten sonra yayınlanır ve yanıtlanır. Yorumun aşağıda görünmesi ve altına yanıtın girilmesi birkaç gün sürebilir, ara sıra kontrol ediniz.

Blogger tarafından desteklenmektedir.