Halat İpten Sepet Nasıl Yapılır


Halat /jüt ipi ile Sepet Yapımı 


Halat diğer adı jüt ipi ile yapılan dekorasyon projelerini den bir çok kez bahsettim. Dekoratif sepetler boyutlarına göre piyasada çok pahalıya satılıyor. Özellikle mudo mağazasında ciddi bir maliyet demek, hal böyle olunca, hem yabancı hem Türk dekorasyon blogları çeşit çeşit sepet yapımı ile ilgili projeler yaptılar.

Bu sepet yapımında en sevdiğim kısmı kesinlikle, yarısının metalik boya ile boyanmış olması. Merak etmeyin biz bu metalik rengi hangi boyalarda buluruz ve en uygun fiyata halat ipi nereden alabilirsiniz, hepsini yazının devamında bulabilirsiniz. 

Halat ipten sepet yapımı

 Fotoğraf kaynak  Lydi Out Loud 

Bu yazımı okudun mu? ▶"Halat ipten halı nasıl yapılır"

Ayrıca kendi yaptığım "Halat ipten Ayna Yapımı" yazımı da okuyabilirsiniz.

Halat ipten sepet yapımı

Halat İpten Sepet Nasıl Yapılır 

Malzemeler 

  • Halat ip

(Hepsiantep.com sitesinde,4 mm ila 40 mm çapında halat ip var,kilo ya da metre hesabı satın alabilirsiniz.) 

  • Slikon tabancası 
  • Metalik boya bakır rengi
  • Keçe kumaş ya da polar
Hobi boyaları grubunda, rich marka ya da cadence markasında metalik boyalar var, renk kartelası geniş. Bilmeyenler için aşağıya bakır renkleri ekledim. 

Rich cadence metalik boya

Cadence hibrit serisinde metalik boya bakır rengini kullanabilirsiniz ya da yine cadence Dora metalik serisinden bakır rengi kullanabilirsiniz ama boyutları 50 ml geniş alan boyayacaksanız bu küçük gelebilir. 

Rich marka da ise, multisurface Titanyum metalik serisi var, bu seriyi gerçekten seviyorum, parlak oluşları güzel, titanyum serinin bakır rengini tercih edebilirsiniz. 

Halat ipten sepet nasıl yapılır

Burada önce keçe kumaş kullanılmış, içine ve dışına keçe kumaş kaplamış, ince polar kumaşta bu aşamada kullanılabilir. Eğer sepetin sapları varsa maket bıçağı ile kesin, daha sonra iç kısmını kaplayın ve halat ipi etrafına sarmaya başlayın, içi astarlı gözükeceği için çok temiz bitiş sağlamış olursunuz. 

Halat ipten sepet yapımı için, çamaşır sepeti olmak zorunda değil, aslında kullanmadığınız herhangi bir şey olabilir, hatta karton kutu bile kaplayabilirsiniz. 

Halat ipten sepet yapımı

3 yorum:

  1. Bloğunu yeni keşfettim hemen izlemeye aldım. Süper şeyler var. BAyıldım :)

    YanıtlaSil
  2. suhuba::hoşgeldin o zaman canım çok teşekkür ettim:)

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık arkadaşım ♥

    YanıtlaSil

Düşünceleriniz benim için çok önemli, yorum bırakabilir ya da soru sorabilirsiniz.

Değerli yorumlarınız ve sorularınız onaydan geçtikten sonra yayınlanır ve yanıtlanır. Yorumun aşağıda görünmesi ve altına yanıtın girilmesi birkaç gün sürebilir, ara sıra kontrol ediniz.

Blogger tarafından desteklenmektedir.