En Kolay Bench - Bank Yapımı (videolu anlatım)

Bench Yapımı 

Bench nasıl yapılır, bench olarak çok ifade edilsede, türkçesi bank olarak geçmekte, ahşap banklar dekorasyon için bütünleyeci ya da işlevi olmayan alanlar için boşluğu doldurma olarakta tercih ediliyor. Daha çok merdiven altı ya da kapı girişi karşısın da hem işlevsel hem de dekor anlamında tercih ediliyor.

Bank Yapımı
Bench Nasıl Yapılır 


 Ayrıca geniş bir yatak odası alanına sahipseniz yatak ucunda bench kesinlikle tercih edilmeli diye düşünüyorum. Bench fiyatları bazen gereksiz yüksek fiyatlı olabiliyor. 

İstersen "Evde Ahşap Sehpa Nasıl Yapılır" yazımı da okuyabilirsin. 

Bu makalede bench yapımı ile ilgili örnek video göreceksiniz, ayrıca nasıl dekore etmeliyiz derseniz, örnek fotoğraflarda ekliyorum. 

Bench / Bank nasıl yapılır 


Videoda doğal ahşap kullanılmış ama eğer siz üzerini kaplamayı düşünüyorsanız, doğal ahşaba gerek yok, istediğiniz ölçülerde ham mdf de işinizi görür. 

Bench nasıl yapılır
Bench Nasıl Yapılır 

Sünger yapıştırıp kaplamak için kilim kullanılmış, ufak kilimleri pazarda bile uygun fiyata bulmak mümkün, ya da sert kumaşta kaplayabilirsiniz. 
Trendyol 'da çok uygun fiyata "penye kilimler" bulmak mümkün. 

Son olarak 4 tane metal ayak lazım, piyasada çok uygun fiyata metal ayaklar bulmak mümkün, fakat ömemli nokta, ağırlığa dayanıklı mı, eğer bank dekoratif amaçlı olacak üzerine oturulmayacak derseniz, uygun fiyata alın. N11.com'da tanesi 7 tl ye metal ayaklar var, ama dediğim gibi ağırlık kaldırmaz. 

Üzerine oturalabilecek bir bench tasarlamayı planlıyorsanız, o zaman daha dayanıklı ayaklara bakın ya da ahşap ayakta tercih edebilirsiniz. 

Bu yazımı okudunuz mu "Jüt Kumaş İle Dolap Kaplama" 

Aşağıdaki video da yapılışını izleyebilirsiniz. 


 Bench nasıl yapılır kısmından sonra, nasıl dekore edebilirsiniz, örnek bir kaç fotoğraf bırakıyorum, inceleyebilirsiniz. 


Bank nasıl yapılır

Bench yapımı

Bench Yapımı

Bench Yapımı

Bench Yapımı

Bench Yapımı


Bench Yapımı

2 yorum:

  1. Öyle güzel fikirler aldim ki sizden yaptığınız herseyi sevgiyle yapıyorsunuz onun için hepsi muhtesem. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir yorum, evet gerçekten çok seviyorum, çok teşekkür ederim canım, yeni yazı girdim tv ünitemi değiştirdim, okumadıysan ona da bak derim 💖

      Sil

Düşünceleriniz benim için çok önemli, yorum bırakabilir ya da soru sorabilirsiniz.

Değerli yorumlarınız ve sorularınız onaydan geçtikten sonra yayınlanır ve yanıtlanır. Yorumun aşağıda görünmesi ve altına yanıtın girilmesi birkaç gün sürebilir, ara sıra kontrol ediniz.

Blogger tarafından desteklenmektedir.