Akne ve Sivilcelere En Etkili 5 Maske Tarifleri

Cilt problemi içinde en yaygın sorunumuz maalesef ki sivilceler ve daha kötüsü geçmesi uzun süren aknelerdir. Akne ve sivilce problemine en etkili çözümler neler, ne yapılması gerekir hepsini bu makalede detaylı yazacağım. 

Sivilce konusunda bazılarımız genetik olarak şanslı, ben de o şanslı olanlardanım, ergenlik dönemim de bile sorun yaşadığımı hatırlamam. Ama tabi ki özellikle regli dönemlerimde bir tane bile olsa sivilcem olurdu. Genelde limon sürer bir kaç gün hiç dokunmazdım ve kendiliğinden geçerdi. 

En etkili sivilce maskesi tarifleri



Yaptığınız en büyük hata,sivilceyi sıkmak ve sürekli onunla meşgul olmak.Bu daha fazla çoğalmasına sebep olacak ve cildinize her dokunduğunuzda cilt kendini korumaya almak için yağ bezesi salgıladığından, daha fazla yağlı cilde sebebiyet vermiş olacaksınız. Bu durumda da sivilceler her geçen gün çoğalmaya başlayacak. 

Sivilce Neden Oluşur

Çok fazla bilimsel açıklama yapıp laf kalabalığı yapmak istemiyorum, zaten araştırma yaparsanız uzman hekimler gerekli bilgiyi makalelerin de yayınlamışlar. Kısaca özetlersem cildimizin yağ salgılayan kanalları tıkanıp şişiyor ve buraya bakteriler hucum ediyor, böylelikle kırmızı kabarık iltihabi bir görüntü ortaya çıkıyor. 

Etken faktörler ise, genetik, beslenme, stres ve hormonal durumlardır. Genetik demişken, dediğim gibi benim iyi bir cilde sahip olmama en büyük etken, annemin de güzel bir cildi olmasıdır. Fakat bu şans sonsuza kadar sizle devam etmeyecek, yani tamam genetik olarak şanslıyım, bişey yapmasam da olur, anlamına gelmez. Aksine iyi bakılmayan cilt sizi pişman edebilir. 

Önemli bir parantez açmak istiyorum, ciddi anlamda akne problemi olanlar mutlaka doktora gitmeli, ilaç tedavisi görmeli ve testestoron hormon seviyelerine baktırması lazım. Yazacağım tarifler daha az hasarlı normal ciltler içindir. İleri seviyedeki akne problemi olanlar uzun bir tedavi sürecinden geçmektedirler. 

En etkili sivilce maskesi tarifleri


Maske tarifine geçmeden önce, sağlıklı bir cilt için, mutlaka yapman ve yapmaman gerekenleri madde halinde yazıyorum. 
  • Günde en 2 defa cildini temizle, bunun için cilt tipine uygun organik sabunlar kullanabilirsiniz. 
  • Gün içinde ellerinizi cildinizden uzak tutun. 
  • Temizlik sonrası mutlaka nemlendirin. Benim favorim Bepanthol cilt bakım kremi. 
  • Sivilceyi asla sıkmayın ve sürekli dokunmayın. 
  • Sivilce ilk oluşurken üstüne bir damla limon sürün ve her gece sürüp yatabilirsiniz. 
  • Peeling gibi içinde partikül olan ürünleri sivilceli bölgeye uygulamayın. 
  • Güneşe çıkmadan önce mutlaka iyi bir güneş koruyucu kullanın. 
  • Mümkün olduğunca kozmetik ürünlerinden uzak durun. 
  • Beslenme düzeninize dikkat edin. En azından sivilce problemi ile savaşırken yağlı asitli ve çerez türü gıdalardan uzak durun.
Bu maddeler sadece sorunlu cilt için değil, mutlaka herkesin dikkat etmesi gerekenlerdir. Özellikle kozmetik ürünlerini ne kadar az tüketirsek o kadar iyi, çünkü içeriğini bilmediğiniz ürünler, yarar değil zarar sağlar. Genellikle eczanelerde satılan ürünleri tercih edebilirsiniz. 

Şimdi akne ve sivilceler için en etkili 5 tarifimiz nedir ona geçelim. 

En etkili sivilce maskesi tarifleri



Akne ve Sivilceler İçin En Etkili 5 Maske Tarifleri 

1. Bal ve Limon; Limonda bulunan antibakteriyel ve balda bulunan B3 vitamini iltihabı önlediği için, ikisi sivelce için en etkili tariflerden biri diyebilirim. Ayrıca ben sadece sivilce için değil, kuru bir cilde sahip olduğum için ve gözenekleri sıkılaştırdığı için de tercih ediyorum. 
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 tatlı kaşığı balı (organik) karıştırın, temiz cilde uygulayın ve 15 dakika kadar bekletip, duralayın. Arınmış pürüzsüz ve nem bombası bir cilde sahip olursunuz. Haftada iki defa uygulamak yeterlidir. 

2. Yoğut ve Zerdaçal; Bir muhteşem ikili daha, yoğurt B12, B5 ve kalsiyum açısından zengin, zerdaçal ise cilt tahrişlerini yatıştırır ve yaraları daha kısa sürede iyileştirir. 

1 yemek kaşığı yoğurt 
1 çay kaşığı zerdaçalı karıştırıp, temiz cilde uygulayın, 15 dakika bekleyin ve durulayın. Nemlendirici sürmeyi ihmal etmeyin. Zerdaçal biraz cildi yakar endişe etmeyin, o yüzden ben yoğurt ile karıştırıyorum, eğer cildiniz hassas ise önce bileğiniz iç kısmında deneyin. 

3. Aleo Vera; Bu bitkinin mucizelerini saymakla bitmez. Ben evimde bitkisini yetiştiriyorum ve haftada bir defa etli yaprağından kesip içindeki jelini çıkarıyorum. Bazen içine limon sıkıp iyice karıştırdıktan sonra cildime sürüp, 15-20 dakika bekletip yıkıyorum. Mutlaka her evde olması gereken bir bitki, Aleo vera aynı zamanda kırışıklık için inanılmaz etkilidir. 

4. Karbonat ve Limon ; Ölü hücreleri arındıran, cilt tonunu açan ve sivelce kurutan inanılmaz etkili bir yöntemdir. 

1 yemek kaşığı limon suyu 
1 çay kaşığından az karbonatı karıştırın, köpük sönünce cildinize hafif masaj yaparak sürün. Peeling özelliği olsun isterseniz içine şeker ya da pirinç unu ekleyebilirsiniz. Sivilce bölgesine peeling ile masaj yapmayın, sivelcenizin dağılmasını sağlayabilir. Uyguladıktan sonra 10 dakika bekletin ve durulayın. Ardından mutlaka nemlendirmeyi unutmayın. Haftada bir yapmak yeterlidir. 

5. Aspirin ve Yoğurt; Cildinizi kuru ve pul pul bırakmadan sivilceyi hızlıca küçültmesinde etkilidir. Akne tedavisi için de kullanabilirsiniz. 

Diğer tariflerime de bakabilirsin ;


4 yorum:

  1. Adsız31.8.20

    Harika hepsini uygulucam👌

    YanıtlaSil
  2. Peki bu tarifler sivilce ve leke izlerinide geçirir mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük ölçüde işe yarar, lekeler için tarifler de ekliycem, ara ara ziyaret etmeyi unutmayın 🌸

      Sil

Düşünceleriniz benim için çok önemli, yorum bırakabilir ya da soru sorabilirsiniz.

Değerli yorumlarınız ve sorularınız onaydan geçtikten sonra yayınlanır ve yanıtlanır. Yorumun aşağıda görünmesi ve altına yanıtın girilmesi birkaç gün sürebilir, ara sıra kontrol ediniz.

Blogger tarafından desteklenmektedir.