Konsol Nasıl Boyanır? Mobilya Boyama Aşamaları

Mobilya Nasıl Boyanır? Konsol Boyama 

Onlar Nasıl Boyuyor köşemiz çok sevildi, bu köşemizi bilmeyenler için kısaca özetlemek gerekirse, hepiniz yabancı bloglarda veya pinterest de boyanmış ürünleri inceliyorsunuz ve nasıl boyamış acaba diye soru işaretleri ile kafanız karışıyor. En önemlisi ise aynı renk bizim Türkiye de var mı ve karşılığını bulmak için uğraşıyorsunuz.

Ben de sevdiğim örnekleri sizlere gösterirken, bizim boyalar ile nasıl yapabilirsiniz adım adım anlatmaya çalışıyorum. Bu iş daha zor emin olun yani boyasam bu kadar yorulmam:) Önce yabancı marka ile boyanmış rengi bulup sonra bizim TR'de satılan markalara bakarak rengi bulmaya çalışıyorum bu bazen çok vaktimi alıyor, çünkü size kolaylık olsun diye en kolay yolu bulmaya çalışıyorum. Fotoğraf çekimleri ışık vs renkler konusunda bizi yanıltabiliyor, o yüzden çok dikkatli bakıp karar vermeye çalışıyorum. 

Konsol boyama


Şimdi bu postta iki ürün nasıl boyanmış ona bakacağız, birincisi yeşil konsol, ikincisi vitrin, hadi başlıyoruz :)

Yeşil Konsol Boyama Aşamaları

Bu konsol Dixiebellepaint ile boyanmış ve araştırmama göre bu rengi karıştırarak elde etmiş. Üç rengi karıştırmış aşağıya fotoğraf ekliyorum. Bu renklerin tam karşılığını ben Rich de buldum. 

Rich boya


Konsol uygulama Vintage Revitalized 

Yani Rich sardunya, mango ve siyah renklerini karıştırarak bu rengi bulabilirsiniz. Elimde aynı renkler olsaydı deneme yapar daha net bilgi verebilirdim ama maalesef yok. Peki nasıl karışım yapmalıyız? Azar azar küçük deneme yapın önce, birden boyaların hepsini bir kaba boşaltmayın, sulu boya fırçası ile sardunya ve mangodan alın içine minicik siyah ekleyin karıştırın, bir peçeteye rengi sürün ve kurumasını bekleyin. Islakken değil boya kuruduktan sonra renge bakıp karar verebilirsiniz. Doğru renginizi bulana kadar bu işleme devam edin, sonra bir kapta karışımı hazırlayabilirsiniz.

Konsol boyama teknikleri


Uygulama ise, artık temizlik ve zımpara detaylarını çok derin anlatmak istemiyorum ama yine de bir fikri olmayanlar lütfen eski yazılarımı okusunlar çok detaylı anlatımı bulabilirler.


Boyalar multisurface ise mutlaka biraz sulandırın ve dokulu yüzey olsun isterseniz kıl fırçalar ile pürüzsüz olsun isterseniz ipek fırça ile boyayabilirsiniz. Rulo ile boyamak için dekor marka kadife rulo kullanabilirsiniz. Zemininiz koyu ise üç kat uygulayın ve kat arasında en az 24-8 saat bekleyin.

Konsol boyama


Boya işlemi bitince tek yapmanız gereken biraz gölge ve ışıltı eklemek. Burada wax kullanılmış ama siyah boya ile bile kenar kısımlara kuru süpürme ya da sür sil şeklinde gölgeler verebilirsiniz. Oymaların üzerine ise kırık beyaz, eskimiş beyaz, antik bej renklerinden istediğinizi kullanarak kuru süpürme yapın yani sadece fırçaya boyanın fazlasını bırakarak objeyi hafif süpürüyor gibi yapacaksınız o kadar.

Konsol boyama


Burada fotoğraflara dikkat ederseniz yer yer siyah gölge ve bazı yerlerde renk açılmış yani beyaz tonlama yapmış, her zaman dediğim gibi bunu bir tuval olarak düşünün ve hiç acele etmeden gölge oyunları verin. Bu işi en iyi bu aşama gösteriyor, çok abartmadan ilerleyin ve mutlaka arada uzak mesafeden eserinizi izleyin. 

Konsol boyama



Son olarak gold ışıltılar eklemiş, bunun için antik gold parmak yaldız kullanabilirsiniz, benim favorim GoldFinger renk pigmentleri çok iyi gerçekten. Siz istediğinizi kullanabilirsiniz ya da hiç eklemezsiniz bu tamamen neyi görmek istediğiniz ile ilgili.. 

Sormak istediğiniz varsa yorumlarda yazabilirsiniz, şimdi vitrine geçelim:) 

Mobilya nasıl boyanır


Vitrin Boyama Aşamaları 

Bu farmhouse stil vitrinleri çok seviyorum, keşke bizim burada kolayca bulunabilse değil mi? Neyse biz benzerini nasıl boyarız ona bakalım :) 

Vitrin uygulaması Kacha 

Mobilya Boyama v


Vitrinde kullanılan renk bizim boyalardan en yakın olanları şöyle, Rich kese kağıdı ya da antik bej veya Cadence veneto renklerini kullanabilirsiniz. Biraz baktım ama birebir aynı tonu bulamadım ama yine de renk öneriniz varsa lütfen yorumlara yazın. Veneto koyu gelirse biraz kırık beyaz ile açabilirsiniz.

Güzelce zımpara temizlikten sonra boyamaya geçin ama tavsiyem kıl fırça ile boyamanız nalbur fırçası olur ya da piyasada satılan şu Annie Sloan fırçalarına benzeyen havalı fırçalar olur:) gölgeler vereceğimiz için pürüzsüz bir yüzeyde gölge vermesi çok zor olur. Dikkat edin yabancılar hep eskitme yapacakları işleri kalın dokulu fırçalar ile boyuyor. Kısacası eskitmenin yüzeye tutunması için zeminde dokulu gözenekler olması gerekiyor. Tercih sizin tabiki doku sevmezseniz dekor marka kadife rulo ile boyayabilirsiniz. 

Vitrin nasıl boyanır


Multi ile üç kat chalked ile iki katta boyayabilirsiniz ve yine kat aralarında beklemeyi unutmayın. Boya işi bitince Kacha burada sıvı wax kullanmış, siyah ve kahverengi gölgeler atmış, bu işlemi dediğim gibi sadece boyalar ile sür sil şeklinde yapmak mümkün ama wax ile de yapabilirsiniz. Kacha' uygulama videosunu ekliyorum mutlaka izleyin aslında ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz. 

Bu işe gönül  verenler ve gerçekten her detayı öğrenmek isteyenler kimler biliyor musunuz? Bu postun her satırını her kelimesini atlamadan okuyan arkadaşlar :) sizi seviyorum 💓






Hiç yorum yok:

Düşünceleriniz benim için çok önemli, yorum bırakabilir ya da soru sorabilirsiniz.

Değerli yorumlarınız ve sorularınız onaydan geçtikten sonra yayınlanır ve yanıtlanır. Yorumun aşağıda görünmesi ve altına yanıtın girilmesi birkaç gün sürebilir, ara sıra kontrol ediniz.

Blogger tarafından desteklenmektedir.