TV Ünitesi Yenileme - Masif Ahşap Görünümlü Boyama Nasıl Yapılır?
Mobilya Geridönüşüm
Yıllar evvel severek aldığımız mobilyalarımız artık gözümüze güzel gözükmüyor ve yeni trendler geldikçe evlerimizi yenilemek için servet harcamamız gerekiyor.
![]() |
Masif Ahşap Görünümlü Boyama Nasıl Yapılır |
Dekorasyon trendleri tıpkı moda sektöründe olduğu gibi, her yıl kendini yeniliyor. Bir zamanlar koca bir duvarı kaplayacak kadar dev Tv üniteleri modaydı, şimdi ise iyice küçüldü.
Elimizde kaldı o hantal tv üniteleri, ne yapabiliriz, tv ünitesi nasıl boyanır, masif ahşap görünüm boyama nasıl yapılır, diye fikir arayışına düştüyseniz, muhtemelen benim bloğuma denk geldiniz:)
![]() |
Masif Ahşap Görünümlü Boyama Nasıl Yapılır |
Kendi evimdeki Tv ünitemi öyle bir parçaya dönüştürdüm ki, yenilenmiş halini piyasada satın almaya kalksanız uçuk rakamlar ödersiniz.
Merak etmeyin, adım adım, tüm işlemleri sırasıyla yazacağım ve ayrıca daha iyi anlamanız için video çektim, böylece aşamaları daha iyi çözersiniz. Umarım sonuna kadar okursunuz çünkü her detay önemli, püf noktalarını kaçırmanızı istemem:)
![]() |
Masif Ahşap Görünümlü Boyama Nasıl Yapılır |
Videoyu bloğa yükleyemedim, dosya büyüklüğü sebebiyle ama instagram @betidesign hesabımda IG Tv 'ye yükledim. Oradan izleyebilirsiniz.
Uzun süredir tv ünitemi değiştirmek istiyordum fakat, müşteri projeleri çıkıyordu, kendi evime bir şey yapamıyordum. Hatta aylar önce kulp ve ayakları hazırladım, ama başına bir türlü geçememiştim. Bu defa terzi kendi söküğünü dikti diyebiliriz :)
Şimdi tüm detayları anlatmaya başlıyorum, video ve bu makale için günlerce uğraştım, o yüzden bana destek olmak istersen, yorum yazabilir ve bu makaleyi paylaş tuşlarından, paylaşabilirsin..
Tv Ünitesi Yenileme
1. Modelleme
Öncelikli kafamda nasıl bir tasarım istiyorum onu belirledim. Fotoğraf da gördüğünüz sadece beyaz olan kapaklı kısmı istiyordum. Geriye bütün parçaları söktüm. O çıkan parçalar ile de bir projem var, şimdilik sakladım depoya.
Elimde beyaz konsol kalmış oldu, ters çevirip, eşimin daha önce keresteciden istediğimiz ölçülerde kestirip, getirdiği ayakları monte ettik.
![]() |
Masif Ahşap Görünümlü Boyama Nasıl Yapılır |
Aklınız da olsun eğer çevrenizde bulamazsanız, ahşaplar.com da ya da N11.com'da istediğiniz kalınlıkta ham ağaç kereste bulabilirsiniz.
Ayakları monte ettikten sonra, kapaklar için kontrplak kestirdim, çünkü her bir kapağı üçe böldüm ve sanki kapak değil de, çekmecemiş gibi bir görüntü sağlamasını istedim. Marangoz birinden temin ettik, para bile almadı.
Benim tv ünitemde 4 kapak, 3 çekmece vardı, her birine aralarda 1 cm boşluk kalacak şekilde ayarlayarak kestirdiğim kontrplakları, ahşap tutkalı ile yapıştırdım ve kaymaması için kağıt bantla yapıştırdım. En son üzerlerine bolca ağırlık ve kitap koydum, ertesi sabah bantları söktüm. Böylelikle ilk tasarım ve modelleme bitmiş oldu.
2. Tv Ünitesi Boyama
Boya öncesi hazırlık
İlk adım olarak işe, kapakları sökmek ile başladım. Kapaklar üzerinde takılıyken muntazam boya yapmanız çok zor olur. Ben kapakları söküyorum ve masanın üzerine bir leğen koyup yükselti yapıyorum, böylece kenarlarıda hiç zorlanmadan muntazam bir şekilde boyamış oluyorum.
Öyle kapaklar üstündeyken faldırfoş :) boya yapılmaz, kapağın dört çevre kenarlarına giremezsiniz, fırça ile sürseniz bile boya kalınlığı oluşur ve günler sonra sürtünmekten, o kısımlar soyulur..
Sökme işleminden sonra ki adım zımpara olmalıdır.
Dönüştürmek istediğiniz ne olursa olsun, ne boyamak isterseniz isteyin şunu unutmayın, mutlaka zımpara yapın. Zımpara şart!
Eğer boyama işlerinde daha acemi ve hangi boyaları kullanman gerekiyor bilmiyorsan, mutlaka "Hobi Boyalarını Tanıma - Hangi Boya Ne İşe Yarar- Yeni Başlayanlar İçin" bu yazımı okumalısın.
![]() |
Masif Ahşap Görünümlü Boyama Nasıl Yapılır |
Boya öncesi hazırlık için ilk adım, eğer tadilat gereken bir yer varsa, ezik ya da darbe almış kısımları önce ahşap macunu ile spatula yardımıyla kapatın, daha derin yarıklar varsa, çelik macunu kullanın, hem çatlama yapmaz hem de hızlı kurur.
Ondan sonra zımpara aşamasına geçebilirsiniz, ben zımpara makinesi kullandım ki, öyle çok pahalıya aldığım bir makine değil, aşırı memnunum bakmak isteyenler için link bırakayım, gittigidiyor dan aldım.
Makineniz yoksa bile mutlaka 220-400 numaralı ince bir zımpara ile elle zımpara yapın.
Zımpara işi bittikten sonra, tozunu alın ve çok az sirkeli suyla mobilyanızın her yerini silin ve kurulayın, böylece daha önceden detarjan ya da yağ lekeleri varsa arınmış olur, boya zemine daha iyi tutunur.
![]() |
Masif Ahşap Görünümlü Boyama Nasıl Yapılır |
Boyamaya Başlama
Hangi boyayı kullanmak gerekir?
Dönüşüm yapıyorsanız yani zaten boyalı ya da cilalı bir mobilyanız varsa iki seçeneğiniz var. Ya multisurface serisini ya da chalked serisi olmalı.
Benim elimde Rich Multi Surface Alaçatı rengi vardı ben onu kullandım.
Boyayı Hazırlama
Multi serisi her zaman sulandırılır, ben boyayı ağzı kapaklı bir kaba hazırlıyorum, ilk katı atınca, ağzını kapatıp ertesi güne saklıyorum. Böylece diğer katlar için her defasında boya hazırlamamış oluyorum.
Aynı şekilde kullandığım ruloyu bir poşete sarıyorum hava almayacak şekilde, fırçamı ise su dolu kavanoza koyuyorum.
Boyayı sulandırma oranı ise, multisurface serisi için söylüyorum, suyu azar azar kademeli dökerek karıştırın 3/1 oranı gibi, ben su dolu fısfıs şişeleri ile yapıyorum, daha kontrollü ilerlemiş oluyorum. Kıvam ise boza kıvamı gibi düşünebilirsiniz, boyayı fırçadan kabın kenarına sıyırdığınız da ne çok hızlı, ne de çok yavaş akacak..
(marka farketmez, anlattıklarım rich ya da cadence için de geçerlidir)
Multi surface boyanızı sulandırdınız, peki chalked serisi boya tercih ederseniz,nasıl sulandırırsınız, chalked /chalky tebeşir boyası aslında sulandırmadan bile kullanırsınız, yoğun kıvamlıdır, kapatıcılığı yüksektir. Sadece arada fırçanızın daha iyi kayması için suya batırmanız gerekir. Yine de rahat çalışamazsanız çok çok az sulandırın, ben özellikle sıcak havalarda sulandırıyorum.
Fırça ve Rulo Seçimi
Bu çok önemli bir konu, çünkü işinizi en mükemmel gösterecek olan malzeme fırça ve rulonuzdur..
Yine en çok kullandığım memnun kaldığım ürünleri yazacağım.
-Rich 3500 serisi ipek fırçalar
-Dekor marka kadife rulo
Bu ikisini teknik olarakta iyi kullanırsanız, işinizi pürüzsüz çıkartır.
Uygulama aşamasında ise, önce ara kenarlara fırça ile sürdüm ve iyice yoğunluğu dağıttım, sonra hiç vakit kaybetmeden hemen rulo ile devam ettim. Burda önemli olan ruloya ne çok fazla boya, ne de çok az boya yüklemek, ikisinin arası olmalı, rulodaki boyayı iyice dağıtıp en son, düz şekilde, ruloyu bastırmadan tarama yapmaktır.
Diyelim geniş bir yüzey boyuyorsunuz, önce göz kararı bir alan belirleyin, büyük bir masayı boydan üçe böldüğünüzü düşünelim, ruloya boyayı iyice yükleyin, o kısma iyice dağıtıp ruloda artık boya fazlası kalmayınca, tarama yapın. Hemen akabinde tekrar yükleyin, diğer yarısına geçin ve her katta ince katlar halinde boya attığınıza emin olun.
Bekleme Süresi
İlk kat bitti, ben multisurface kullandığım için ince bir kat halinde boyamı attım ve kat arası 24 saat bekledim, ertesi gün tekrar aynı teknikle 2. katı attım 8 saat bekledikten sonra 3.katı attım.
Bekleme sürelerine ben çok önem veriyorum, bu işin en önemli kısmı, boya normalde 1 saat içinde hatta daha hızlı kurumuş olur fakat, içindeki kimyasal maddeler kurumaz ve zemine iyice tutunmadan, hiç beklemeden, diğer katlara geçerseniz, emin olun, zemine iyice tutunmayan boyanız en ufak darbede soyulur.
Ben uzun zamandır boya yapıyorum, instagram hesabımda hiç size "Bir günde konsol yeniledim" diye naralar attığımı bilmem:) Bir gün de yenileme yapanlara da inanmayın, onlar size hızlıca öğretmek için yenileme yapıyorlardır büyük ihtimalle, o yüzden siz yapmayın, her zaman teknik kurallara uymakta fayda var.
Peki ben o kadar bekleyemem iki gün için de bitirmem lazım diyorsanız, o zaman chalked serisi boya grubundan tercih ederseniz, kat arasında sadece 6-8 saat bekleseniz yeterli olur, yoğun bir boya olduğu için iki katta kapatır fakat koyu bir renkten, beyaza dönüyorsanız üçüncü katı isteyebilir.
Boya arası zımpara
Pürüzsüz lake gibi görünüm için ve mobilyada fazla olan boya kalınlığını almak için mutlaka 2.kat boyanız iyice kuruma süresini tamamladıktan sonra çok hafif zımpara yapın. Bunun için sünger zımpara kullanabilirsiniz. Nemli bir bezle tozunu aldıktan sonra 3.kat boyanıza geçin.
Şimdi 3. Katta benim rengim oturdu, zaten açık renkten, krem tonuna dönmüş oldu, ama siz diyelim, siyah ya da ceviz rengi mobilyayı açık renge çeviriyorsunuz, o zaman 4.kat hatta 5.kat bile ister, chalked grubu boyalar için ise, 3.kat isteyebilir. Boya kuruduğunda alttaki rengin gölgelerini görmemeniz lazım.
Önemli Bilgi ➡ Aslında yapılması gereken ilk işlem astar atmaktır, ben müşteri projelerimde Remmers Isoliergrund Beyaz Astar kullanıyorum, özellikle çok tamiratlı macunlu bir iş yaptıysanız ve koyu renk bir mobilyanız varsa, bu astar sürdüğünüz boyanın kusmasını önler, mobilya darbelere ve çizilmelere karşı daha dayanıklı olur. Özellikle ham ahşap mobilya da tercih edilir. Ve koyu ceviz rengi mobilyanızı önce bu astar ile iki kat ince katlar halinde uygulamanız lazım, daha sonra istediğiniz başka bir renk ile boyamaya devam edebilirsiniz.
3- Yalancı Masif Ahşap Görünümü
İlk Aşama
Rich multi Alaçatı rengi ile baz boyamı kapaklara üç kat attım ve bitti, şimdi ise onu sadece boya ile gerçek ahşap görünümüne döndürmek istiyorum.
Bunun için Rich multi surface safran rengini kullandım, en iyi bu renkte yakayabiliyorum, bu altan ahşabın sıcak tonunu vermemi sağlıyor.
Safran rengini çok az (1 yemek kaşığı kadar) kaba koydum, onu iyice sulandırdım, çünkü çok ince bir tabaka sarı renk görünsün istiyorum, bulaşık süngeri ile kapağın her yerine düz düz hareketler ile çekerek sürdüm, süngeri arada kuru beze batırıp fazlasını aldım, tekrar yine düz çekerek bu aşamayı bitirdim.
Tüm kapakları ve tv ünitesinin her yerine bu işlemi yaptım, çok fazla boya hazırlamayın, yarım su bardağı kadar safran rengini sulandırdığım ölçü, tüm kapak ve tv üniteme yetti.
İkinci Aşama
Budak çekme işlemi
Safran sürdüğüm işlemler kuruyunca, çok beklemeden, diğer aşamaya geçtim.
Burda yine Rich koyu kahve kullandım. Bu arada sadece sarı ve kahve boya ile yaptığım çalışmada illa multi serisi ya da dönüşüm boyası olmak zorunda değil. Çünkü zaten çok ince bir tabaka sürüyorum, hem de alt baz zeminimiz dönüşüm boyasıydı. O yüzden elinizde varsa ham ahşap için kullandığımız akrilik boyalar, onlarıda kullanabilirsiniz.
Koyu kahve boyayı da çok az kaba koydum, onu da iyice sulandırdım. Aynı metotla sünger ile düz çektim ve fazlasını yine beze bıraktım, kapakta sulu şekilde kalmamalı.
Sonra bozuk budak aparatı ile şeklimi verdim, herhangi budak aparatı da olur, çünkü tam net şekli vermiyorum, üzerinden bir çok kez geçiyorum, dikkat ettiyseniz video da (video instagram @betidesign hesabımda IG Tv ye yükledim, dosya büyük olduğu için bloğa yüklenmedi) budak aparatı ile tekrar ve tekrar üzerinden geçiyorum, net bir görüntü istemiyorum, en doğal görünümü böyle elde etmiş oldum. Sonra hemen kuru bir fırça ile çok bastirmadan budakların üzerini süpürüyor gibi yaptım. İşte bu son dokunuş, tıpkı gerçek bir masif gibi durmasını sağladı.
Yanlız bu budakla yaptığım aşamayı bölüm bölüm gidin, hızlı olun ki su kurumasın, boya kurumasın diye içine asla glaze karıştırmayın, daha da bozuyor ve iz yapıyor.
Her yöntemi denedim emin olun, bu benim keşfettiğim yöntem ve en güzel masif görüntüyü böyle elde ettim.
Budağı beğenmediniz diyelim, hemen tekrar süngerle geçin tekrar yapın.
Bu teknik ve uygulama tamamen kendi bulduğum yöntemdir, o yüzden sizde denerseniz, emeğe saygı gösterip beni etiketleyeceğinizi umut ediyorum :)
Kapaklara budak geçtim sadece, tv ünitesinin üstü ve yan kısımlara, sarıyı yaptığım gibi, kahve boyayı da sünger ile dağıtıp düz ve elimi hiç kaldırmadan çekerek tamamladım.
4- Yağlı Boya Eskitme
Tüm işlemleri bitirdim ve kuruduktan sonra, yağlı boya uygulamasına geçtim, bu son dokunuş ile harika bir görüntü elde etmiş oldum.
Yağlı boya olarak iki renk kullandım.
Birincisi ilk sürdüğüm Van Gogh Burnt Umber rengi
İkincisi Winsor Newton Raw Umber rengi
Bu iki markadan da çok memnunum, en kaliteli olanları kullanıyorum, çünkü sonuç mükemmel oluyor. Bu aşamada ucuz yağlı boya kullanmanızı tavsiye etmem, işiniz berbat olabilir ve günlerce kurumaya bilir.
İlk adım, yağlı boyayı bir kaba koyun, üzerine göz kararı keten yağı dökün ve iyice karıştırın, ben Rich marka keten yağı kullandım.
Daha sonra, burnt umber rengini önce fırça ile kontrplak aralarına sürdüm sonra bolca kapaklara sünger ile yaydım, temiz ve kuru penye bir bez ile aynı yönde rengi açarak sildim, bu aşamada göz kararını siz verin, ne kadar çok silerseniz renk o kadar açılır.
Daha sonra ben ikinci renk olarak, raw umber yağlı boyayı çok az bazı yerlere sürdüm ve tekrar sildim. Bunu siz yapmaya bilirsiniz, ben hafif o kızıl tonu kırmış oldum, hem de aralarda koyu kahve tonu gölgesi atmış oldum.
Bu işlemi tüm kapaklara ve tv ünitesi için de uyguladım.
Önemli nokta şu ki, artık hiç dokunmadan 24 saat beklemeniz gerekir, çünkü yağlı boya geç kurur ve hemen parmak iziniz çıkabilir.
Ayaklar
Ayaklar zaten ahşap kereste olduğu için onları hiç boyamadım, direk yağlı boya sürdüm ve sildim.
Kulplar
24 saat, hatta bir buçuk gün sonra kuruduktan sonra kulpları taktım, kulpları instagram üzerinden @tigli.country_antik den aldım.
Son Aşama Gölgeleme
En son kapak kısımlarında kontrplak aralarına fırça ile raw umber yağlı boya sürdüm, hem derinlik vermiş oldum, hem de kapakların kenar kısımlarına gölgeler attım böylece son dokunuş ile görüntü tam istediğim gibi oldu.
Eğer siz kızıl bir ton istemiyorsanız, yağlı boya işlemini sadece Raw Umber rengi ile yapabilirsiniz, renk ceviz tonlarında olacaktır.
Vernik
Vernik henüz yapmadım, vernik aşaması gelince yine paylaşırım.
Vernik için çok erken, çünkü yağlı boyada dokunma kuruluğu olsa bile, kemikleşme süresi 20 günü bulur, o yüzden bir müddet beklemek gerekiyor.
Vernik olarak ben Hemel marka ipek mat verniğini kullanıcam, ama siz mat bir son istiyorsanız, Rich chalked mat vernik ya da su bazlı diğer yarı mat, parlak vernik ürün guruplarını kullanabilirsiniz.
Son olarak bu yazı senin için faydalı olduysa, yorum bırakabilir ve sosyal medyanda paylaşabilirsin, ayrıca sormak istediklerin olursa, yorum yaz, en kısa sürede cevap veriyor olacağım..
Tek kelimeyle muhteşem. Ayrıntılı anlatım zaten başlı başına olay. İnanın çoğu kimse tenezzül edipte sorulara bile cevap vermezken sizin yaptığınız kitap yazmak gibi olmuş. Tebrik ederim güle güle kullanın.
YanıtlaSilYorumun için çok teşekkür ederim Gülcan💖 Bu blog dekorasyon ve mobilya Boyama konusunda kendi yapmak isteyen kadunlarımıza bir rehber olsun istiyorum. Herkes yapabilsin hatta öğrensin meslek edinebilsin. Faydalı olmak çok güzel bir duygu çook teşekkür ederim 🙏💖
SilÇok büyük bir incelik bu kadar ayrıntılı anlatmanız...En kısa zamanda denemeye çalışacağım..İngiliz tarzı antika dolapların birebir aynısı olmuş..Elleriniz dert görmesin..
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim,deneyin takıldığınız yer olursa sorun yardımcı olurum,şimdiden kolay gelsin size:)
SilBir öğretmen olarak akıcı açıklayıcı anlatmanıza hayran kaldım😊 Mutfak dolaplarımı belirttiğınız bekleme saatlerine uyarak boyasam başarılı olur muyum? Malum fazlaca kirlenen bir alan mutfak boyamayı tavsiye ederseniz cesaret edeceğim😊 En merak ettigim mutfak dolabı boyandiktan sonra camasır suyu ile hunharca ovulabilir mi? Cevabınızı bekliyorum.. Hoscakalın💐💐
YanıtlaSilçok teşekkür ederim yorumun için, aslında mutfak nasıl boyanır ile ilgili yazı hazırlamak istiyorum yakında, isterseniz bekleyin ya da bana instagram hesabımdan ulaşın @betidesign,temizlik ise korkutmasın doğru işlemlerden sonra yağ çöz sıkıp bile silebilirsiniz:)
Silİnstagram hesabınızıda yeni inceleme fırsatı buldım maşallah ekmeğinizi taştan çıkartırsınız siz!gerçekten hayran kaldım!tek bir markaya takılıp kalmmadan hangisi iyiyse onu anlatmışsınız!inş daha çok işlerinizi inceleme fırsatımız olur!emeğinize sağlık����
YanıtlaSilBu detayları görmeniz beni çok mutlu etti,yorumunuz için çok teşekkür ederim, yine beklerim 💖🤗🤗
SilBir yıldır hobi olarak boyama yapıyorum,masif doku çok severim, elinize sağlık, güzel oldu,20 gün bekleme süresi , yeni bir bilgi benim için.suyla çok inceltme de pratik bir uygulama , teşekkür ederim
YanıtlaSilEvet sadece yağlı boya da geçerli kimyasalı geç kemikleşiyor, o yüzden vernik öncesi 20 beklemeli, çünkü kurunayan boyaya vernik atıp hava ile teması keserseniz, nem olur bu durumda da en ufak darbede soyulur. Boya ve su ile herşey yapılır, hobi malzemelerine servet ödüyoruz, çok teşekkür ederim Müge hanım😊😊💝
SilHarika anlatım,bilgilendirme ve yetenek.Sizi yeni keşfettim. Boyama işine yeni başladım acemiyim ama çok sevdim. Kafamda deli sorular. Bundan sonra boyama yaparken sizi rahatsız edebilir miyim?😘
YanıtlaSilMerhaba çok teşekkür ederim, seve seve her zaman yardımcı olurum, instagram dan mesaj atabilirsiniz, @betidesign 💗
SilMerhabalar,
YanıtlaSilÇok güzel olmuş, ellerinize sağlık. Detaylı anlatım için de teşekkürler. Şunu sormak isterim, pek çok sitede bütün boya aşamalarını multi surface (veya chalky) ile tamamlıyorlar, vernik öncesi son dokunuşu yağlı boya kullanmamızın nasıl bir etkisi/yararı oluyor? Ben de mobilyalarımı boyamak istiyorum da... sevgiler
Merhaba çok teşekkür ederim, burada ben de multisurface açık rengimi boyadım, eğer böyle kalmasını isteseydim bırakırdım ve vernik yapardım. En son yaptığım yağlı boya işlemi tamamen ahşap görünümü vermek için kullandım, bu arada yağlı boya bildiğiniz ressam boyası,yağlı boya yerine eskitme kremi de olur fakat ve gerçekten doğol rengi yağlı boya veriyor, ben o yüzden tercih ediyorum. Yani yağlı boya için eskitme tekniklerinden biri diyebiliriz 😊👌
SilElinize ve yüreğinize sağlık .Mükemmel bir anlatım tesadüfen gördüm artık takipteyim.Teşekkürler
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim 💗 instagram sayfamada beklerim en azından orada daha aktifim, blog yazıları hazırlamak zaman alıyor 😊 @betidesign
SilMerhaba nasıl güzel olmuş ellerinize sağlık bende bu renkten daha koyu olan mobilyalarımı açıp daha ahşap görünümlü doğal formda, sizin mobilyanızdan bir tık daha açık renkte yapmak istiyorum , hatta boyama teknikleri ve boyaları tanımak amaçlı kursa devam ediyorum, bir şey sormak istiyorum yağlı boya haricinde bu çalışma nasıl yapılabilir , mesela altına rölyef pasta yapılarak ahşap dokusu verilip eskitme yapılabilir mi bloğunuzu yeni keşfettim bu konu ile ilgili yazılarınızın olup olmadığına henüz bakamadım araştıracağım, çünkü yağlı boyanın kuruması için uzun bir süre gerekiyor muş 3-4 gün gibi ( bendeki yağlı boyada van gogh ) yağlı boya rölyef pasta üzerinede uygulanabilir mi çok çok teşekkür ederim şimdiden kolay gelsin
YanıtlaSilMerhaba çok teşekkür ederim, yorumları geç farkettim kusura bakmayın, ama instagram @betidesign hesabımda mesaj yazarsan yardımcı olurum.
SilDaha açık ton için, işlemleri yine aynı yaparsın, sadece penye bezle daha fazla silersin renk açılır, tonu böyle ayarlarsın. Yağlı boya da burn umber rengi kızılımsı ahşap rengi verir, raw umber rengi ise ceviz rengi verir, ya da benim gibi ikisinide kullanırsın, dediğim gibi silerek rengi açmak senin elinde.
Başka alternatif olarak eskitme kremi, eskitme boyası antique kullanabilirsiniz ama en doğal rengi yağlı boya veriyor derim😊
Benim yaptığım bu işlemin aynısını rölyef yaparakta olur, yani rölyef ile budak çekersin, kurur zımpara yaparsın, bi kaç kat boyarsın, sonra yağlı boya 👌
Sıcak ortamda 24 saat içinde dokunma kuruluğu olur, yine bi kaç gün dikkat ister, ama inanın beklemeye değer 💗👌
Ayrıca bu kadar detaylı uzun uzun anlatımınız, deneyimlerinizi aktarmanız ve bunu bir beklentiniz olmadan yapmanız takdire şayan tebrik ederim, başarılarınız daim olsun, bol kazançlar.
YanıtlaSilÇoook teşekkür ederim, siz de paylaşarak bana destek olabilirsiniz 💗💗
SilMerhaba, elinize emeğinize sağlık. Çok faydalı ayrıntılı bir blıg yazısı. Hiçbir ayrıntıyı kaçırmamışsınız ve özellikle malzemeler konusundaki tarafsız önerilerin çok önemli benim için. İnstagramdan da yazmıştım bu işe taze gönül verdiğimi. Kırmızı bir dolabım var, bir süredir boyamak istediğim. En sonunda tümüyle masif ahşap yapmaya karar verdim. Rölyef pasta mı yapayım, amber rengiboyayıp patina ziftlemi masif görünüm yapayım diye düşünürken bu yazısın süper oldu. Ama ben beyaza boyamadan amberle başlamayı planlamıştım.. Bu konuda ne önerirsiniz. Foto gönderebilir. Teşekkürler sevgiler Dr. Elif Zeydan
YanıtlaSilHatırladım hocam sizi:) buradan geç görüyorum bazen ama instagram dm aktifim her zaman aklınızda olsun. Eğer mobilyaya sadece yağlı boya sürmek istiyorsanız, bu yanlış olur, yağlı boya dönüşüm boyası değil, tutunmaz yüzeye, illa altına multisurface ya da chalked serisi iki kat dönüşüm boyası sürmek lazım, onun üstüne yağlı boya yapmak lazım. Dediğim instagram dan mesaj yoluyla ulaşabilirsiniz, sevgiler💓
SilÇok başarılı, harika bir çalışma. Teşekkürler ve tebrikler.. hayran kaldım hem size hem emeğinize
YanıtlaSilHoşgeldiniz, çok teşekkür ediyorum ❤️ yine beklerim güzel yorumlarınızı🥰
SilHarikasınız boyama kursuna kaydoldum henüz başlamadım. İnstegram da gördüm sizi boyama ilgimi çekiyor ancak hiçbir malzemeyi tanımıyorum öğrenmek istiyorum
YanıtlaSilYazdıklarınızı okudum ve düşündüm kursta bile bu kadar detaylı anlatım ve öğretim olmaz sanırım. Elinize emeğinize sağlık teşekkür ederim.
Hoşgeldiniz çok memnun oldum teşekkürler ❤️ eski yazılarımı da okuyun takipte kalın hatta hemen aşağıda e posta ile abone olursanız yeni yazılarımı kaçırmamış olursunuz. Bir de şu yazıma bakın derim 👉 https://www.dekorbeti.com/2020/05/hobi-boyalar-nedir-nasl-uygulanr.html
SilHarikasınız. Gerçekten süper anlatım. İnşallah ooooo yeter artık demezsiniz. Çünkü diğer hocalar Çok büyümüşler ya cevap vermiyorlar yada baştan savmak için iki kısa cevap.. Sabrınız bol işiniz bereketli olsun🧿🍀
YanıtlaSilKolay pes etmem bu blog yeni soluk getirdi bu sektöre, destek verdiğiniz sürece burası yıkılmaz inşallah, çook teşekkür ediyorum yine gelin😌🌺❤️
Sil